Rektör Hilmioğlu, öğrencileri bu yıl da mitinge götürecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2008 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Ulusal Platformlar Hareketi tarafından 12 Nisan tarihinde Ankara Tandoğan'da düzenlenen mitinge katılacaklarını söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) geçen yıl AK Partili bir ismi cumhurbaşkanı seçtirmemek için Cumhuriyet mitingleri düzenlemişti.

14 Nisan 2007 tarihinde Ankara'da düzenlenen mitinge öğrencileri götürebilmek için sınavları erteleyen Rektör Hilmioğlu, üniversiteden 20 dolayında otobüs kaldırmıştı.

ADD'nin üyesi olduğu hareket bu yıl da 12 Nisan tarihinde başlamak üzere mitingleri tekrarlamayı planlıyor. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, düzenlenecek mitinge yine katılacaklarını ifade ederek, "Katılırız niye katılmayalım, bir cumhuriyet mitingidir" dedi.

Rektör Hilmioğlu bu yılda öğrencileri üniversiteden kaldıracakları otobüslerle Ankara'ya götüreceklerini dile getirerek "Biz kimseyi bir yere götürmüyoruz. Otobüs kaldırırız, gelen gelir gelmeyen gelmez." şeklinde konuştu.

Hilmioğlu, AK Parti'nin kapatılması ile ilgili iddianamenin kabulünü de şu sözlerle yorumladı: "Süreç çalışıyor. Türkiye hukuk devleti, Türkiye bir ulema devleti değil. Türkiye bir hukuk devleti hukuk işliyor."

İnönü Üniversitesi, Atatürkçü Düşünce derneklerinin köşk seçimleri öncesinde Ankara'da düzenleyeceği mitinge katılmak için sınavları ertelemişti.

14 Nisan'da yapılması gereken vizeler ileri bir tarihe alınırken, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde yapılacak sınavlar, yönetim kurulu kararı ile 28-5 Mayıs tarihlerine alınmıştı. Alınan bu erteleme kararı tepkilere yol açmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber