Şahin: Cumhurbaşkanının tartışma yapılması incitici

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2008 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti'ye açılan kapatma davası sürecinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tartışma konusu yapılmasını, "Son derece incitici ve demokrasiye gölge düşürücü bulduğunu" söyledi.

"Fenerbahçe'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin ilk maçında, İngiltere'nin FC Chelsea takımıyla yarın yapacağı maçta şansının ne olduğunun" sorulması üzerine Bakan Şahin, "Fenerbahçe, kendi sahasında Chelsea'yi yenecek diye düşünüyorum. Ben de maça gideceğim" dedi.

Skor tahmininde bulunmayan Şahin, "Çok rahat tur atlamasına yetecek bir sonuç alacağı kanaatinde değilim ama Fenerbahçe, İngiltere'de de kapasitesini ortaya koyarsa, bazılarının çok sürpriz dediği başarıyı göstererek, Avrupa'nın 4 takımı arasına girebilir. Bunları, Galatasaraylı olarak söylüyorum" diye konuştu.

"Anayasa Mahkemesinin dün AK Parti hakkındaki davanın iddianamesini kabul ettiği hatırlatılarak, anayasa değişikliği için bir takvim belirlenip belirlenmediğinin" sorulması üzerine de Adalet Bakanı Şahin, "Bunlar yargı sürecidir, kendi çerçevesi, usulü içinde devam eder gider. TBMM, gördüğünüz gibi iş başındadır, hükümet iş başındadır, Türkiye'nin meselelerine hakimdir. Meclis yasama görevini yapmaya, hükümet icraatlarını yapmaya devam edecek. Başkası da zaten düşünülemez. Herkes işine baksın, biz işimize bakıyoruz" dedi.

"İddianamenin, Cumhurbaşkanını da kapsamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Anayasanın 105. maddesine aykırı olduğu yönünde yorumlar var" denilmesi üzerine Bakan Şahin, şunları söyledi:

"Yüksek Mahkeme dün bir karar verdi, kararını açıkladı. Bu sadece açılmış olan dava sürecinin başlaması ve iddianamenin ilgili partiye tebliğini öngören bir karardır. Siyasi parti kapatma davalarında aynı süreç yürür. Bunda bir olağanüstülük yoktur. Konuyu sürekli gündemde tutmak ekonomiyi olumsuz etkiliyor. O bakımdan, dava kendi seyri içinde devam eder, savunmalar verilir, -ön savunmalar, sözlü savunmalar-, bunlar kendi usulü dahilinde cereyan eder. Ama önemli olan bize göre Türkiye'dir, Türk halkıdır. O bakımdan Türkiye'nin bu süreçten zarar görmemesi, Türk ekonomisinin zarar görmemesi için hükümet olarak son derece titiziz. Şu aşamada başta kendimiz bu sorumluluğu duyuyoruz ama herkesin de böyle bir sorumluluk içinde olmasını görmek istiyoruz."

"Cumhurbaşkanı'na siyasi yasak gelmesi halinde görevine devam edemeyeceği söyleniyor. Sizin hukukçu olarak yorumunuz nedir?" sorusu ise Şahin, "Şu anda Sayın Cumhurbaşkanı, bir siyasetçi değildir. Siyasetle ilişiği kesilmiş, mensubu bulunduğu siyasi partiden istifa etmiş, anayasanın ilgili maddesi gereğince cumhurbaşkanlığına seçilmiş ve yine anayasanın ilgili maddeleri gereğince ancak vatana ihanetle suçlanabilecek bir konumda olan kişidir. Onun, bu süreçte tartışma konusu yapılmasını da son derece incitici buluyorum. Demokrasimize gölge düşürücü buluyorum. Bu konuları gündemde tutmayalım"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber