Polisi şehit eden şahısa müebbet hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2008 10:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 aylık polis memuru Metin Ak'ı öldürdüğü iddiasıyla bir yıldır yargılanan katil zanlısı Rıza A.'ya ceza yağdı.

Şehit ettiği polis memuru için ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan zanlı, 6 polis memurunu da öldürmeye teşebbüs suçundan ayrıca toplam 80 yıl ceza aldı.

Edinilen bilgiye göre 27 Şubat 2007 tarihinde Aydoğdu Mahallesi'ne polisler İstanbul ve Tekirdağ'da 'adam yaralama ve çek-senet tahsilatı' suçlarından aranan Mesut A.'yı gözaltına almak için gitti.

Mesut A.'nın babası Rıza A.'nın polise kurşun yağdırması sonucu olayda 2 aylık polis memuru Metin Ak (29) şehit olmuş, 2 polis de yaralanmıştı.

Şehit polisin Tekirdağ 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına bir yıldır tutuklu bulunan katil zanlısı A. ile sanık avukatı katıldı.

Önceki mahkemelerde A.'nın psikolojik sorunları olduğu ve akli dengesinin yerinde olmadığını iddia ederek tedavi görmek istediğini ifade etmişti. Adli tıp kurumunda kontrolden geçen zanlı için 'sağlıklı' raporu çıktı.

Bu konuda sessiz kalan sanığa duruşmada son sözleri soruldu. Sanık öldürmek amaçlı ateş etmediğini ve pişman olduğunu söyledi. Daha sonra mahkeme heyeti bir yıldır devam eden davanın kararını açıkladı.

Heyet, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 2 aylık polis memuru Metin Ak'ı öldürdüğü gerekçesiyle katil zanlısı A.'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca olay sırasında yaraladığı Fuat B. ve Ahmet E. isimli polis memurları ile diğer 4 polis memurunu öldürmeye teşebbüs suçundan her biri için 15 ile 20 yıl arası olmak üzere toplamda 80 yıl hapis cezası verdi.

Mahkemeye heyetinin kararına ilk tepkiyi katil zanlısı Rıza A.'nın eşi verdi. Cezaları çok bulan zanlının eşi cezalarda indirim istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber