Kadınlardan TBMM Dikmen kapısında eylem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2008 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Değişik kadın örgütlerinin oluşturduğu "Sosyal Haklar İçin Kadın Platformları" üyesi bir grup, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı protesto etmek amacıyla TBMM Dikmen kapısı önünde eylem yaptı.

Akay Caddesi'nin Atatürk Bulvarı ile kesiştiği köşede toplanan kadınlar, yasa tasarısını protesto eden pankartlar açarak, bu yönde sloganlar attılar.

Grup adına yapılan basın açıklamasının bir kısmı Hasbiye Günaçtı ve Serap Güre, tarafından okundu. Açıklamada, "Sosyal Güvenlik Reformu" adı altındaki yasa tasarısı hazırlanırken, kadınlara hiçbir şey sorulmadığı ve kadınların taraf olarak muhatap alınmadığı öne sürüldü.

Açıklamanın kalan kısmının TBMM önünde yapılacağının bildirilmesi üzerine grup, TBMM'ye yürümek istedi. Kadınlara, polis izin vermedi.

Görüşmeler sonucu kadınlar küçük gruplar halinde TBMM Dikmen Kapısı önüne yürüdüler.

Burada, eylemcileri DTP Milletvekilleri Sevahir Bayındır, Pervin Buldan, Ayla Akat Ata ve Gültan Kışanak ile ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras karşıladı.

Açıklamanın kalan kısmında kadınların, tüm çalışanları ilgilendiren temel itiraz noktaları emeklilik yaşının 65'e yükseltilmesi, emekli maaş bağlama oranlarının düşürülmesi ve sağlık hizmetlerinin prime dayandırılması konularına itirazlara katıldıkları ifade edildi.

Gruptakilerden bir kısmı daha sonra milletvekilleri ile görüşmek üzere TBMM'ye girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber