Öğrencilerden Sarıkamış'a dev Türk bayrağı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2008 14:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Küçükçekmece'deki Kanarya İlköğretim Okulu öğrencilerinin okul harçlıklarıyla aldıkları 150 metre kare büyüklüğündeki Türk Bayrağı, 1914 Sarıkamış şehitleri anısına Bayraktepe'de dalgalanacak.

Kanarya İlköğretim Okulunda düzenlenen bayrak teslim töreninde konuşan İstanbul Valisi Muammer Güler, çok anlamlı ve duygu yüklü bir gün yaşadıklarını ifade ederek, "Burada yapılanın belki maddi olarak önemli olmadığı düşünülebilir ama buradan çıkan sesin İstanbul ve tüm Türkiye için ne anlama geldiği önemli" diye konuştu.

Birlik ve beraberliğin, tek bayrak, tek devlet, tek milletin önemli olduğunu vurgulayan Güler, "Bu toprakların bedeli, bu millet tarafından fazlasıyla ödendi. Sarıkamış ise bu anlamda çok özel bir yer" dedi.

Vali Güler, Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ile Sarıkamış'ta Türk Bayrağı'nı göndere çekmeyi istediğini söyledi.

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı ve Memorial Hastanesi Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez de Atatürk, Türk Bayrağı ve Misak-ı Milli sınırlarının sonsuza kadar tartışılmayacağını söyledi.

Bayraktepe'teki Türk Bayrağı'nın hava şartları ve yükseklik nedeniyle yıprandığı için en erken 3 gün, en geç bir ay içinde değiştirildiğini belirten Sönmez, duyarlı toplum olduktan sonra orada dalgalanacak bir bayrağın her zaman bulunabileceğini kaydetti.

Buraya müze yapmayı düşündüklerini bildiren Sönmez, Sarıkamış'ta yaşananları 90 yıldır kimsenin görmediğini, görmemezlikten geldiğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber