Velinin bıçaklı saldırısına uğrayan müdür ile yardımcısının sağlık durumu ciddiyetini koruyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2008 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da aşı yapılırken fenalık geçiren bir kız öğrencinin babası ve arkadaşlarınca bıçaklı saldırıya uğrayan okul müdürü ile yardımcısının sağlık durumları ciddiyetini koruyor.

Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Ali Uslu, bu yıl içinde eğitimcilere 3. kez saldırı yapılmasına dikkat çekerek, şiddete başvuranlara gereken cezanın verilmeyişinden yakındı.

Merkez Yüreğir ilçesi Sofulu beldesindeki Veli Yavuz İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Sibel U. (13), sağlık görevlilerince yapılan aşı sırasında 'korkudan' fenalaştı.

Okul yöneticileri, baygınlık geçiren öğrenciye müdahale edilmesinin ardından velisine haber verdi. Okula gelen öğrencinin babası A.U. ile arkadaşları, okul yöneticileriyle kız öğrenciye aşı yapılması sebebiyle tartıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine ise iddialara göre, "Benim kızımı öldürmek mi istiyorsunuz" diyen baba A.U., arkadaşları ile birlikte okul müdürü Ali Saygılı ve yardımcısı Bilal Gödeer'i bıçakla yaraladı.

Vücutlarının değişik yerlerine aldıkları bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Saygılı ve Gödeer, özel araçla öğretmen arkadaşları tarafından Başkent Üniversitesi Özel Yüreğir Başkent Hastanesi'ne getirildi.

Ameliyata alınan 2 eğitimci halen yoğun bakım ünitesinde gözetim altında tutuluyor. Bu arada, jandarma ekipleri kaçan baba A.U. ile adı açıklanmayan bir kişiyi yakaladı, 2 kişi daha aranıyor.

Okul Müdürü Ali Saygılı'nın kızı Sibel Saygılı, hiçbir suçu olmamasına rağmen babasına saldırıldığını, bu kişilerin yakalanarak cezalandırılmasını istedi.

Saygılı, sırt kısmından bıçaklanan babasının sağlık durumunun pek iyi olmadığını sağlığına kavuşması için dua ettiklerini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ali Uslu, ile sendika üyeleri, iki eğitimciye yapılan saldırıyı Yüreğir Başkent Hastanesi önünde protesto etti.

Uslu, bu yıl içinde Adana'da Celalettin Sayhan İlkokulu'nda müdür yardımcısı Metin Balta, Gazeteci Adem Yavuz ilköğretim okulunda ise müdür yardımcısı İrfan Berktaş'ın bıçaklı saldırılar sonucu yaralandığını hatırlatarak, Sofulu'daki olayla birlikte 4 eğitimcinin şiddete uğradığını kaydetti.

Eğitimcilere yapılan bu saldırıları nefretle kınadıklarını ifade eden Uslu, okullarda gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını ve eğitimcilere yapılan saldırılara gereken cezai müeyyidenin verilmesini beklediklerini bildirdi.

Uslu, öğretmen arkadaşlarının halen yoğun bakımda gözetim altında tutulduğunu belirterek, saldırganların tümünün yakalanmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber