CHP ve DSP son gaziyi unuttu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2008 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstiklal Savaşı'nın son gazilerinden Yakup Satar'ın cenaze törenine CHP ve DSP yönetiminden kimse katılmadı. Parti yönetimleri aileye taziye dahi göndermedi. Bu durum Satar ailesini üzdü.

110 yaşında hayata gözlerini yuman Satar, perşembe günü uğurlandı. Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü yaveri Albay Selim Okyar, hükümeti Maliye Bakanı Kemal Unakıtan temsil etti. AK Parti ve MHP'den milletvekilleri de törende hazır bulundu. Yurtdışında bulunan Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, İsveç'te bulunan Başbakan Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, başsağlığı mesajı yayınladı. DSP ve CHP ise törene il başkanlarını göndermekle yetindi. Satar'a "Son Kuvvayi Milliye Kahramanı" diye seslenen DSP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de cenazede yoktu. Bu durum, Satar ailesini üzdü: "Çok yadırgadık. Onları da orada görmek isterdik ama gelmediler. Kimseyi zorla getiremeyiz. Ne Baykal aradı ne de hemşehrimiz Zeki Sezer."

CHP Eskişehir Milletvekili Fehmi Murat Sönmez, törene İstanbul'da olduğu için katılamadığını açıkladı. 22 Temmuz seçimlerinden CHP'den DSP adına Eskişehir'den milletvekili seçilen Tayfun İçli, işlerinin yoğun olduğunu belirtirken ölüm haberini geç aldığını savundu. İçli, "Şu anda Sosyal Güvenlik Yasası çalışmaları var. Partim bana bu konuda görev verdi." dedi. Büyükerşen'in ise İzmir'de bir konferansta olduğu bildirildi.

Mehmet Kuru

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber