CHP gençleşemiyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 07 Nisan 2008 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ali ÖZTUNÇ / ANKARA

Bu ay kurultay yapacak CHP'de oy kullanacak delegelerin yaş ortalaması 50. CHP'nin yeni yönetimini belirleyecek bin 212 delegeden sadece 19'u 24-30 yaş arasında

20 gün sonra kurultay yapacak olan CHP'de parti içi mücadelenin dozu yükseliyor.

Gençlere ve kadınlara yeterince yer verilmemekle eleştirilen CHP'de, yeni yönetimi ?orta yaşlı?lar belirleyecek.

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun kurultay için hazırladığı çalışma raporunda yer alan delege bilgileri, delegelerin yaş ortalamasını ortaya koydu. Delegelerin, ağırlıklı yaş ortalaması, 50 ile 60 arasında değişiyor.

Kurultaya Ağrı delegesi olarak katılacak olan İl Başkanı Savcı Sayan'ın yeğeni İbrahim Sayan 24 yaşla en genç delege olarak dikkat çekiyor. Partinin en yaşlı isimleri ise 1924 doğumlu iki üye; Şükrü Elekdağ ve Nezihe Altıok. Delegeler arasında, 82, 80, 79 ve 77 yaşında birer delege bulunuyor. 24-30 yaş arasında ise sadece 19 delege bulunuyor.

Kurultayda oy kullanacak toplam 1.212 delegenin sadece 57'si kadın. Kadın delegelerin 28'i Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyesi.

Sav'ın zor kurultayı

Bu arada partide Genel Sekreter Önder Sav'a karşı mevcut yönetimden yükselen isyan sesleri artıyor.

Sav'ın Parti Meclisi listesine girmesini engellemek için kurultayda Deniz Baykal'a destek veren Genel Sayman Mahmut Yıldız ve MYK üyesi Fuat Çay'ın yürüttüğü çalışmaya, yeni isimler dahil oldu. Parti içerisinde ?Çizikçiler? olarak adlandırılan ekibe, MYK üyesi Şerif Ertuğrul, Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, MYK üyeleri Sinan Yerlikaya ile Zekeriya Akıncı, Sinop milletvekili Engin Altay ve Sav'ın yardımcısı Mehmet Sevigen de katıldı. Ekip içerisinde çok sayıda milletvekili ile il başkanının da olduğu belirtiliyor. Sav'ı ?çizerek?, Parti Meclisi'ne seçtirmemeyi planlayan ekibin Önder Sav'ın yerine Parti Meclisi'ne kimi yazacakları konusunda çalışma yaptıkları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber