Başbakanlık korumaları, valinin makamında K-9'la bomba aramış

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Nisan 2008 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahadır ÖKTEM/TRABZON, (DHA)

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen Cumartesi günü gerçekleştirdiği Trabzon ziyareti öncesinde, Vali Nuri Okutan'ın makamında Başbakanlık korumaları tarafından K- 9 köpeğiyle bomba araması yapıldığı ortaya çıktı. Valilik görevlilerinin karşı çıkmalarına rağmen korumaların aramayı yapmayı sürdürdüğü, bu sırada odasında çalışan Vali Okutan'ın da dışarıya çıkarak aramanın bitmesini beklediği öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5 Nisan Cumartesi günü AKP Trabzon Gençlik Kolları'nın kongresine katılmak üzere Trabzon'a geldi. Kongrenin ardından Trabzon Valiliği'ne giderek Vali Nuri Okutan'dan kentin sorunları hakkında brifing alan Erdoğan, ayrıca öğle yemeğini de Valilik binasında yedi. Başbakan ve beraberindeki bakanlar, Valilik'te yaklaşık bir saat kaldıktan sonra Havalimanı'na giderek ?Ana' uçağıyla Erzurum'a hareket etti.

Başbakan Erdoğan'ın Valilik ziyaretinden yaklaşık 45 dakika önce Başbakanlık Koruma Şube Müdürlüğü'ne mensup korumalar, özel eğitimli K- 9 diye bilinen köpekle Valiliğe geldi. Makam katına çıkan korumalar, Vali Nuri Okutan'ın odasında köpekle bomba araması yapacaklarını söyledi. Bu sırada Özel Kalem'de görevli memurların, makamın köpekle aranmasının yanlış olacağını vurgulamalarına rağmen korumaların, ?Biz işimizi yapıyoruz? diyerek ısrarla aramanın yapılacağını belirtikleri öğrenildi. Bu sırada odasında Başbakan'a vereceği brifingin son hazırlıklarını yapan Vali Nuri Okutan'ın da arama sırasında dışarıya çıktığı ve başka bir odada çalıştığı, 20 dakika süren aramanın ardından yeniden odasına döndüğü öğrenildi. Arama sırasında ayrıca korumaların hiçkimsenin odaya girmesine izin vermediği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber