Akdeniz Üniversitesi'nde gerginlik sürüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2008 15:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Akdeniz Üniversitesi'nde dün meydana gelen olayların etkisi devam ederken bugün gerginlik tekrar tırmandı. Sol görüşlü bir grup öğrenci, sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle kampüste tekrar gerginlik çıkardı. Üniversite elemanlarının eylemcilere destek vermesi ise dikkat çekti.

AÜ'de dün meydana gelen olaylardan sonra bazı sivil toplum kuruluşları ile bir grup sol görüşlü öğrenci üniversite kampusünün önünde eylem yaptı. KESK Şubeler Platformu, EMEP, ÖDP, Yeniden Sosyalist Kuruluş Meclisi, DTP, TKP, DİP, DHP, HÖC, Halk Evleri, Genç-Sen, Antalya 78'liler Girişimi, Antalya Barış Meclisi, Eğitim Emekçileri Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı grup adına Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez yaptı. Açıklamanın ardından sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği grup, kampus içine girmek istedi. Bunun üzerine çevik kuvvet polisi barikat kurarak yürüyüşe müsaade etmedi. Panzerlerde hazır bekletildi. Bu duruma itiraz eden grupla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Öğrencilere destek veren bazı öğretim elemanları devreye girerek Rektör'ü aradı. Bunun ardından grup, kampüs içinde yer alan Olbia Çarşısı'nın girişine kadar izin verildi. Polisler burada tekrar barikat kurarak gruba engel olmaya çalıştı. Dağılmak istemeyen sol görüşlü öğrenciler, STK temsilcileri ve üniversite personelinin telkinleri sonucunda çarşının içine doğru yürüdü. Grup burada slogan attıktan sonra dağıldı.


Akdeniz Üniversitesi'nde çirkin provokasyon


Öte yandan kampüs içerisinde yer alan Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan bazı öğrenciler, can güvenlikleri kalmadığı gerekçesiyle yurdu terk etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber