Tekel lojmanları çürük çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Nisan 2008 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muhammet KAÇAR/ RİZE, (DHA)

RİZE'de yıkılıp yerine yeni Emniyet Müdürlüğü binası yapılacak Tekel'e ait bina ve lojmanların teknik incelemesinde, statik olarak yeterli sağlamlıkta olmadıkları ortaya çıktı. Risk taşıyan lojmanlarda oturan Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, olayın şaşkınlığını yaşadıklarını söyledi.

Rize'de yeni Emniyet Müdürlüğü binası yapılması için Müftü Mahallesi'nde, Tekel binası ve lojmanları ile İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun yer aldığı 5 bin 400 metrekarelik arazi tahsis edildi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan gelen uzman bir ekip, yıkılması planlanan binalarda teknik incelemede bulundu. Ekip, 20 yıl önce yapılan, Tekel binası ile 5 blokta 42 daireden oluşan lojmanlarının statik olarak yeterli sağlamlıkta olmadığı ve risk taşıdığı yönünde rapor hazırladı. Hazırlanan rapor lojmanda oturan Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ile diğer kamu görevlilerini şaşkına çevirdi.

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, kente yeni emniyet müdürlüğü binası kazandırmak için çalışma başlattıklarını belirterek, ?Bu çalışmalar devam ederken belirlenen alanda bulunan Tekel'e ait binalarda uzman ekipler inceleme yaptı. Benim de oturduğun bu binaların maalesef sağlam olmadığı ortaya çıktı. Bu binaları bir an önce boşaltıp yıkım çalışması başlatılması gerekiyor? dedi. Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Rize'ye yeni yapılacak Emniyet Müdürlüğü binasının yöre ve modern mimariye uygun tarzda inşa edileceğini söyledi. 5 bin 400 metrekare alan üzerine 3 katlı olarak yapılacak binanın yaklaşık 10 milyon YTL'ye mal olması ve 14 ayda tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber