YÖK Başkanı Özcan olayları değerlendirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2008 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Akdeniz Üniversitesindeki olaylarla ilgili, "Her dönemde üniversitelerimizi asli görevlerinden uzaklaştırmayı ve farklı mecraların içine çekmeyi hedefleyen kişi ve gruplar olmuştur. Son günlerde yaşanan olayları da bu çerçevede değerlendirmek mümkündür" dedi.

Özcan, Akdeniz Üniversitesindeki olayları değerlendirirken, her dönemde üniversiteleri asli görevlerinden uzaklaştırmayı ve farklı mecraların içine çekmeyi hedefleyen kişi ve grupların olduğunu belirtti. Son günlerde yaşanan olayları da bu çerçevede değerlendirmenin mümkün olduğunu ifade eden Özcan, şunları söyledi:


Akdeniz Üniversitesi'nde çirkin provokasyon


"Memnuniyetle görüyorum ki şu ana kadar üniversite yönetimlerimiz kışkırtmalara karşı gerekli tedbirleri almış, öğrencilerimiz de sağduyulu davranmıştır.

Yükseköğretim Kurulu olarak olası kışkırtmalara rağmen üniversitelerimizin eğitim ve öğretim seviyesinin yükseltilmesi yolundaki özverili çabalarının artarak devam edeceğine inanıyoruz."

Öte yandan, Özcan'ın, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ı arayarak, olaylarla ilgili bilgi aldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber