Türkiye Liselerarası Gençler Basketbol Birinciliği finalleri başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2008 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

4 Eylül Spor Salonu'nda 5 gün sürecek olan kız ve erkeklerde 8'er takım katıldığı Türkiye Liselerarası Gençler Basketbol Birinciliği finalleri, Sivas'ta başladı.

Bu gün düzenlenen seramoni sonrasında başlayan karşılaşmaların bazılarını Vali Yardımcısı Zafer Ataman, Mete Buhara ve diğer yetkililer izledi.

Karşılaşmalar sabah saatlerinde kızlarda (A) grubunda İstanbul Özel Oğuz Kaan Koleji ile Özel Antalya Koleji arasında yapılan maçla başladı. Maçı, İstanbul ekibi 78-72 kazanarak tur atlayan takım oldu.

Finallerde kızlarda (A) grupta İstanbul Oğuz Kaan Koleji, Antalya Antalya Koleji, Ankara TED Koleji Vakfı Özel Lisesi, İstanbul Acarkent Doğa Lisesi ile (B) grubunda Bodrum Marmara Koleji, İstanbul Sarıyer Doğa Lisesi, Adana Ceyhan Lisesi ve İstanbul Özel Fenerbahçe Spor Kulübü Lisesi mücadele edecek.

Erkeklerde ise (A) grubunda İstanbul Bostancı Doğa Lisesi, Balıkesir Kemal Pireci Lisesi, İzmir Türk Lisesi ve İzmir Gelişim Koleji ile (B) grubunda İzmir Yamanlar Koleji, İstanbul Yıldızlar Lisesi, Bursa TED Koleji ve İstanbul Özel Fenerbahçe Spor Kulübü Lisesi karşılaşacak.

Yapılacak olan karşılaşmalar sonrasında kızlarda ve erkeklerde gruplarında ilk 2 sırayı alarak yarı finale çıkan takımlar, çapraz eşleşmeyle 11 Nisan Cuma günü birbirleriyle maç yapacak. Yarı final maçları sonunda kızlarda ve erkeklerde finale yükselen takımlar, 12 Nisan Cumartesi günü Türkiye şampiyonluğu için sahaya çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber