Gönüllü eğitmen, öğrencinin parmaklarını kırdı iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Nisan 2008 20:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sema ENGEZ/ADANA, (DHA)

ADANA'da Lütfiye Kısacık İlköğretim Okulu'nda gönüllü olarak folklor eğitimi veren öğrenci velisi 30 yaşındaki Ekrem Sağır'ın, 8'inci sınıf öğrencisi Serhat Demir'in sol elinin 3 parmağını kırdığı iddia edildi. Demir Ailesi, Sağır hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Olay dün Lütfiye Kısacık İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre aynı okulda çocuğu eğitim gören Ekrem Sağır, yönetimin de izniyle gönüllü olarak folklor ekibinin eğitimi üstlendi. Bahçede folklor çalışması yaptıran Sağır, kendilerini izleyen öğrencilerden 14 yaşındaki Serhat Demir'in bakışlarından rahatsız olunca, ?Neden bana ters ters bakıyorsun? diye çıkıştı. Sağır, bahçeden gitmesini istediği Demir'in uzaklaşmaması üzerine saldırıp, elini tutarak kıvırdı. Çevreden gelenlerin araya girmesiyle sakinleştirilen Sağır, öğrenciden özür dileyerek okuldan ayrıldı.

Demir'in elinde şiddetli ağrı başlaması üzerine Demir, annesi Leyla Demir ile birlikte Adana Numune Hastanesi'ne gitti. Çekilen röntgen filminde Demir'in sol elinin 3 parmağının kırıldığı belirlenip alcıya alındı. Anne Leyla Demir ile Serhat Sağır, Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

Okul yönetimi, Ekrem Sağır'ın öğrenci velisi olduğunu, gönüllü olarak folklor dersi verdiğini, olayın kendileriyle bir ilgisinin olmadığını ileri sürdü.

?ÖĞRENCİ BANA SALDIRDI'

Adana'da 8'inci sınıf öğrencisi Serhat Demir'in parmaklarını kırdığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan gönüllü folklor eğitmeni Ekrem Sağır, nöbetçi savcılıkça ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Okulda gönüllü olarak çalıştığını belirten Sağır, parmaklarını kırdığı iddia edilen öğrencinin folklor dersine engel olduğunu ileri sürerek, ?Kendini uyarınca bana küfür etti. Ben de elinden tutup idareye götürmek istedim. Bu sırada bana saldırdı. Kendimi savunmak isteyince arbede çıktı. Okulun güvenlik görevlisi müdahale edip bizi ayırdı. Müdür yardımcısıyla birlikte çocuğu tekrar yanımıza çağırdık. Özür diledim. Ortada suç duyusu olacak bir şey yok. Okulda kötü örnek olacak davranışları fazlasıyla olan bir öğrenci. Kendisi bana saldırdığı için hastaneye gidip muayene oldum. Benim de vücudumda darp izleri olduğu yönünde rapor verildi? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber