Büyükanıt: Görevimin uzaması haysiyet kırıcı olur

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Nisan 2008 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görev süresinin uzatılmasına yönelik girişimlere karşı çıkacağını söyleyen Orgeneral Büyükanıt, ?Bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri'nde her şeyin normal düzeninde yürümesini savunmuş olan bir kimseyim' dedi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, görev süresinin uzatılacağı yönündeki iddialara ilişkin olarak, ?Buna ilk ben karşı çıkarım, sürenin uzatılmasını istemek veya bunu kabul etmek benim için en haysiyet kırıcı şey olur? dedi.

Gazeteport'un haberine göre, Büyükanıt, önceki gece Ankara Merkez Orduevi'nde düzenlenen Askeri Yargıtay'ın 94. kuruluş yıldönümü resepsiyonuna katıldı.

Geceye eşi Filiz Büyükanıt ile birlikte gelen Büyükanıt, konuklarla sohbet ederken 30 Ağustos itibarıyla emekliye ayrılacağını vurguladı. Büyükanıt, bu sırada bazı konukların ?Paşam görev sürenizin uzatılacağı iddiaları var? hatırlatması üzerine şunları söyledi:

?Girişim olsa da karşıyım'

?Böyle bir girişim yok. Ayrıca Genelkurmay Başkanı'nın görev süresini uzatmak için kanun gerekir. Böyle bir girişim olsa bile, buna ilk karşı çıkan ben olurum. Sürenin uzatılmasını istemek veya bunu kabul etmek, benim için en haysiyet kırıcı şey olur.

Ben bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri'nde her şeyin normal düzeninde yürümesini savunmuş olan bir kimseyim. O anlayışın dışına da hayatım boyunca çıkmadım, bugün de kesinlikle çıkmam.?

?İstanbul'da yaşayacağız'

Büyükanıt, ?Biz artık hazırlık yapıyoruz, bavul topluyoruz? derken, eşi Filiz Büyükanıt da yavaş yavaş evlerini toplamaya başladıklarını belirtti. Yaşar Büyükanıt, artık İstanbul'a yerleşeceklerini ifade ederek, ?30 Ağustos'ta emekli olduğumda, İstanbul'da yaşayacağız? dedi. Filiz Büyükanıt da hem kendisinin hem eşinin zaten İstanbullu olduğunu söyledi.

Filiz Büyükanıt, sohbet sırasında çevresinde bulunan gazeteci-yazar Emin Çölaşan'a dönerek, ?Emin Bey, biz pazar günleri programımızı size göre yapıyoruz? dedi. Filiz Büyükanıt, eşi Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan ile birlikte resepsiyona katılan Emin Çölaşan'a şunları söyledi:

?Pazar günleri saat 11.00 olunca televizyonun karşısındayız. ART'de Mustafa Balbay ile birlikte yaptığınız programı eşimle birlikte izliyoruz. Eğer sabah kaçırırsak, gece 21.00'de mutlaka tekrarını izliyoruz. Yani pazar günümüzü size göre ayarlıyoruz. Ağzınıza sağlık.?

Kılıç da yer aldı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül dışında siyasinin olmadığı resepsiyonda, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner de yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber