İşte A.Ü.'deki olayların fitilini ateşleyen olay

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Nisan 2008 17:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Soner KOCAER- Vahide YANIK/ANTALYA, (DHA)

AKDENİZ Üniversitesi'nde pazar günü silahlı provokatörlerin sahneye çıkmasıyla Türkiye'nin gündemine oturan olayların fitilini, karşıt görüşlü iki öğrencinin aynı kıza aşık olması ateşledi. PKK sempatizanı olduğu ileri sürülen Ahmet Bekmez adlı öğrencinin, MHP sempatizanı olduğu iddia edilen Tahir Deniz Uysal'ın sözlüsü Buket Ünal'ı 4 Nisan cuma gecesi taciz etmesiyle kontrolden çıkan olaylar, pazar günü iki öğrenci grubunun çatışmasına dönüştü.

Üniversitelerde zaten gergin olan ortamı, Akdeniz Üniversitesi kampusunda çatışmaya dönüştüren, 21 kişinin yaralandığı, 45 kişinin gözaltına alındığı ve 6 kişinin tutuklandığı olaylar şöyle gelişti:

Diyarbakır Dicle nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki Ahmet Bekmez, bu öğretim yılı başında Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Harita Kadastro Bölümü'ne başladı. Aynı tarihlerde İzmirli 19 yaşındaki Buket Ünal Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhabesebe Bölümü'ne, Samsunlu 20 yaşındaki Tahir Deniz Uysal da Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Seyahat İşletmeciliği Bölümü'ne kaydını yaptırdı. Bu üç öğrenci de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Akdeniz Üniversitesi Kampusu içerisindeki Akdeniz Öğrenci Yurdu'na kayıt oldu.

Bir süre sonra Tahir Deniz Uysal, Buket Ünal'a arkadaşlık teklif etti. Olumlu yanıt veren Buket ile Tahir arkadaşlığa başladı. Bu sırada terör örgütü sempatizanı olduğu ileri sürülen Ahmet Bekmez de kantinde karşılaştığı Buket'e arkadaşlık teklif etti ancak olumsuz yanıt aldı. İddiaya göre Buket'in peşini bırakmayan Bekmez, bir çok kez kampusun değişik yerlerinde tacizlerini sürdürdü. Buket Ünal da durumu MHP sempazitanı olan ve sözlendiği belirtilen sevgilisine anlattı. Bunun üzerine önderliğini Ahmet Bekmez'in yaptığı terör örgütü sempatizanı grupla, Tahir Deniz Uysal'ın da aralarında bulunduğu MHP sempatizanı grup arasında zaten var olan kutuplaşma gerginliğe dönüştü.

İLK KAVGA 7 MART'TA

Kız yüzünden yaşanan gerginliğin üzerine siyasi görüş ayrılığı da eklenince iki grup arasında 7 Mart'ta kavga çıktı. Tahir Deniz Uysal'ın yurtta kalan arkadaşları Yalovalı 19 yaşındaki Çağrı Kasap ve İstanbullu 22 yaşındaki Serkan Hindistan'a, kampus karşısında bulunan bir restoranda yemek yedikleri sırada yanlarına gelen terör örgütü sempatizanı bir grup öğrenci küfür etti. İki arkadaş da onlara aynı şekilde karşılık verdi. Bunun üzerine restoran önünde çıkan kavgada Çağrı Kasap ve Serkan Hindistan bıçakla çeşitli yerlerinden yaralandı.

Polis, iki genci yaralayan ve döven Ahmet Bekmez ile Tuncelili Ayvaz Ötekıvılcım (22), Özgür Şahin (24) ve Suat Doğan (21), Diyarbakırlı Özkan Aydın (20), Eman Seyrek (22) ve Caner Aydın (19), Bitlisli Muzaffer Çelebi (26), Malatyalı Münür Aktan (23) ve Adıyamanlı Mehmet Çelik (23) gözaltına aldı. İki gün boyunca sorgulanan gençler, çıkartıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

CUMA GECESİ YURDU BASTILAR

Bu olaydan sonra yurttan ayrılan Ahmet Bekmez, 4 Nisan Cuma akşamı gizlice yurda girdi. MHP sempatizanı olan Tahir Deniz Uysal'ın nişanlısı Buket Ünal'ı yine taciz etti. İddiaya göre aşkına karşılık bulamadığı Buket'e ?Seni o faşiste yar etmem? diye bağırıph olay çıkaran Ahmet Bekmez, güvenlikg örevlilerince yurtan çıkarıldı.

Buket Ünal yurtta gece olup bitenleri sözlüsü Tahir Deniz Uysal'a anlattı. Bu sırada Uysal'ın da aralarında bulunduğu 8- 10 kadar sağ görüşlü öğrenci, Ahmet Bekmez'i üniversite içerisinde aramaya başladı. Saat 21.30 sıralarında Bekmez'i bulamayan grup yurda döndü. Bekmez ise 70- 80 kişilik bir grupla saat 22.30 sıralarında tekrar yurt binalarının bulunduğu yere gelip zorla içeriye girdi. Burada sağ görüşlü 9 öğrenciyi döven grup, daha sonra tekrar yurt binalarının dışına çıktı. Dayak yiyen 9 öğrenci doktor raporu alıp Fatih Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu ve yurda polis nezaretinde götürülmelerini istedi. Polis öğrencileri yurda götürüp tek tek odalarına yerleştirdi. Olaylar sırasında yurdun idari binaların camları kırıldı.

PAZAR GÜNÜ OLANLAR OLDU

Pazar günü ise tüm Türkiye'nin kamera kayıtlarından izlediği ve provokatörlerin silahlarını ateşlediği çatışma meydana geldi. Olaylardan sonra ortadan kaybolan Ahmet Bekmez hakkında mahkeme dün gece gıyabi tutuklama kararı verdi. Buket Ünal ve Tahir Deniz Uysal'ın ise meydana gelen silahlı çatışmada yer almadığı kaydedildi.

Karşıt görüşlü iki grup arasındaki ilk kavganın polis kayıtlarına ?karşılıklı küfürleşme' nedeniyle meydana geldiği yazılırken, çatışan öğrenciler Buket-Tahir ilişkisinden ve Ahmet Bekmez'in Buket'i taciz etmesinden söz etmedi.

Pazar günkü ise Türkiye'nin kanını donduran olaylardan sonra gözaltına alınan zanlılar ifadelerinde, olayların fitilini PKK sempatizanı olduğu belirtilen Ahmet Bekmez'in, MHP sempatizanı olan Tahir Deniz Uysal'ın sözlüsü Buket Ünal'ı taciz etmesinin ateşlediği yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber