Diploması 'işe yaramayan' okula dava açtılar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2008 10:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun 6 öğrenci, YÖK ve üniversite aleyhine toplam 1,2 milyon YTL'lik tazminat davası açtı.

Öğrenciler, bölümü tercih ederken Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile üniversiteyi, kendilerine vaat ettiği gemi makineleri uzak yol vardiya zabitliği yeterlilik belgesini vermemekle suçluyor. Diplomaları denklik içermediği için uzakyol vardiya zabitliği yapamadıklarını söyleyen öğrenciler, kişi başına 150 bini maddi, 50 bin YTL'si manevi olmak üzere 200'er bin YTL tazminat istiyor.

Onur Karaköse, Tuğrul Uslan, Yasin Başara, Recep Çakmak, Bahri Söyleyici ve Savaş Ulaş isimli gençler, dava dilekçelerini Bursa nöbetçi idare mahkemesine gönderilmek üzere 4 Nisan 2008 günü İstanbul Pendik Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdi. 3 yıllık eğitim süresince gemi vardiya zabiti sıfatını hak edecek dersler aldıklarını savunan Onur Karaköse, zararının tazmini için 18 Mart Üniversitesi ve YÖK'e başvurduğunu kaydetti. Karaköse, YÖK'ten cevap alamadığını, 18 Mart Üniversitesi'nin ise 'uzakyol vardiya zabiti olacağına dair kendisine bir taahhütte' bulunulmadığı yönünde cevap geldiğini söyledi. Dava dilekçesinde üniversitenin tanıtım kataloğu ve resmî web sitesinin 'uzakyol vardiya zabitliği'yle ilgili bölümü delil olarak gösterildi.

İbrahim Balta

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber