Kol koptu ama belediye başkanı 3 ay hapis aldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Nisan 2008 23:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Başkana ramazan topu cezası

Bahri KARATAŞ/(DHA)

İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Vefa Ülgür ile belediye görevlisi Ekrem Hayri Akpınar, 4 yıl önce ramazan topunun patlaması sonucu 16 yaşındaki Ercan Kasap'ın kolunun kopması olayı ile ilgili davada mahkûm oldu.

Olay 29 Ekim 2004'te 14 Mayıs Mahallesi 4038 sokak üzerinde bulunan Selçuk Belediyesi'ne ait su deposu yanında meydana geldi. 16 yaşındaki Ercan Kasap, arkadaşlarıyla oynarken yerde patlamamış ramazan topunu buldu. Çocuklar, ramazan topunun içindeki barutu ateşe atıp, yakmak istedi. Bu sırada alev alan top birden patladı ve Ercan Kasap'ın sağ kolu bilekten koptu, diğer çocuklar hafif şekilde yaralandı.

Selçuk Asliye Ceza Mahkemesi "Ateşleyici yeterlilik belgesi bulunmayan sanıkları, Ramazan topu patlatma görevi verdiği için 8'de 2 kusurlu buldu. Bilirkişi, patlayıcı malzemelerin muhafazası konusunda gerekli dikkat ve özeni göstermeyen Ekrem Hayri Akpınar'ı ise 8'de 5, patlayıcı maddeyi ateşleyen Ercan Kasap'ı ise 8'de 1 oranında kusurlu buldu. Mahkeme bilirkişi raporu üzerine Belediye Başkanı Vefa Ülgür'e önce 3 ay hapis cezası verdi, ardından 18 güne indirdi. Hapis cezasını da 289 YTL paraya çevirip erteledi. Ekrem Hayri Akpınar'ı da önce 3 ay hapis cezasına çarptırdı, sonra 46 güne düşürdü, 735 YTL paraya çevirip, erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber