Ulusal öğrenci konseyi üniversitelerde önlem alınmasını istedi

Haber Giriş : 11 Nisan 2008 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

? Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Volkan Yılmaz, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olaylar nedeniyle üzüntü ve şaşkınlık içinde olduklarını belirterek, rektörlerden üniversitelerde tahrikler neticesinde meydana gelebilecek olaylara karşı önlem alınmasını istedi.

Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Yılmaz yaptığı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olayların diğer üniversitelere sıçramasından kaygı duyduklarını belirtti. Yılmaz, bu nedenle tüm Öğrenci Konseyi Başkanlıklarına bir genelge göndererek, üniversitedeki mevcut durumu ve doğabilecek bazı olumsuzlukları acilen emniyet güçlerine ve gerekli tüm kurumlara haber vermeleri konusunda uyardıklarını bildirdi.

Rektörlerden üniversitelerde tahrikler neticesinde meydana gelebilecek olaylara karşı önlem almalarını isteyen Yılmaz, güvenlik güçlerinden de olayların çıkış nedenlerini araştırarak suçluların tespiti ve istihbarat çalışmaları sayesinde olası olayların önlenmesini istedi. Üniversitelerde kimlik kontrollerine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

?Öğrenci velilerini Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı olan evlatlarıyla nazik dönemde daha fazla ilgilenmeleri, gerek eğitim öğretim hayatlarının gidişatı gerekse boş zamanlarını nasıl değerlendirdikleri hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiğini düşünmekteyiz. Üniversite öğretim üyelerimizi de öğrenci arkadaşlarımız ile daha fazla ilgilenmeye davet ediyoruz. Ayrıca öğrenci arkadaşlarımızı her ne olursa olsun herhangi bir olaya karışmamaları ve gördükleri herhangi bir olumsuz durumu, üniversite yönetimlerine ve emniyet güçlerine derhal haber vermeleri konusunda uyarıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber