Yazıcıoğlu: Rektör derhal istifa etmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2008 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olayların kız meselesi yüzünden çıktığı bilgisinin doğru olmadığını belirterek, üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın istifa etmesi gerektiğini ima etti.

BBP Genel Merkezi'nde Vergi Denetmenleri Derneği'nden gelen bir heyeti kabul eden Yazıcıoğlu, görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamada bulundu. Akdeniz Üniversitesi'nde geçen hafta başlayan ve Türkiye'nin gündemine oturan olayların çıkış nedenin kız meselesi olduğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Yazıcıoğlu, Kız meselesi hiç değil, kız meselesi böyle bir noktaya gelmez" diye konuştu.

Olayların temelinde, üniversite içerisindeki terör örgütü PKK sempatizanlarının provokasyon çabalarının yattığını kaydeden Yazıcıoğlu, üniversite yönetiminin gerekli önlemleri almadığını söyledi.

Üniversitenin Rektörü Akaydın'ın olaylar sonrası sorumlu değilim yönünde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Yazıcıoğlu, "Burada PKK için imza kampanyaları yapılıyor. Standlar açılıyor. Üniversite kampusu içerisinde yürüyüşler yapılıyor. Poster açılıyor. Nutuklar atılıyor. Forumlar yapılıyor. Neredesin sen üniversite yönetimi? Ne güzel alışkanlık değil mi? Birileri iktidara gelir, hala muhalefet gibi davranırlar. Yahu uzaydan mı gelip çözecekler bu meseleleri? Hala onlar iktidarda olduklarını kabul etmezler. Hala bir yerlerde başkalarında ararlar sorumluluğu. Aynı şekilde, üniversite yönetimi yönetimdesiniz, al tedbirlerini, emniyet, yargıyı sevket. Yani içeride emniyete arama yap dedin de yapmadı mı? Bu provokasyonları yapanlar aleni gözükürken, şunları yakalayın, şunları teslim alın dedin de, almadılar mı? Almadılarsa suç duyurusunda bulun. Böyle bir sorumluluğu üstünden atma tavrı herkesin üstünde maalesef" dedi.

Belçika'da bir suçlunun kaçması üzerine Belçika Adalet Bakanı'nın istifa ettiğini hatırlatan Yazıcıoğlu, "Ama bu ülkede bütün cezaevleri boşalsa sorumluluğu alacak bir kişi çıkacağını sanmıyorum. Batıda böyle bir olay olsa herhalde derhal istifa ederdi rektör. Ama bizde bir suçlu arama pişkinliğini devam ettirirler, hiçte üzerlerine almazlar. Allah'tan can kayıpları olmadı. Şimdi can kayıpları da olsaydı, hiç koltuklarından kalkmayıp, bana ne sorumluluk düşüyor demeyi düşüneceklerini hiç zannetmiyorum" diye konuştu.

"ÇATIŞMA SAĞ SOL ÇATIŞMASI DEĞİL"

Üniversitedeki olayların sağ-sol çatışması gibi gösterilmesinin de doğru olmadığını kaydeden Yazıcıoğlu, "İki taraf içinde de provokatif hareketler görüyorum" diye konuştu.

Olaylar esnasında silah sıktığı kameralara yansıyan ve aramaların ardından dün gece yakalanan Ömer Ulusoy'un ya bizzat provokatör ya da özel olarak yönlendirilen birisi olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu,şöyle dedi:

"Büyükşehirler de kapkaç, kundaklama, araç yakma gibi yöntemlerle düzeni bozmaya çalışan örgüt, üniversitelerde provokasyon teşkil ediyor. Bu bir sağ-sol çatışması mı? Böyle bir şey yok. Solcular denilen kesimi provoke eden bir PKK var aslında. PKK, kendine yeni bir zemin bulmakta, sol kesimi kullanıyor."

Milliyetçi kesimi, sinir uçlarına dokunarak sokağa dökme planları yapıldığını kaydeden Yazıcıoğlu, "Bu kesim, son derece hassas ve ayrıca, son derece de tecrübelidir. Bu oyunları bozacağız. Karanlığa izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber