Öldürdüğü PTT'cinin ailesinden özür diledi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Nisan 2008 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mümin ÇOTAK/BURSA, (DHA)

BURSA'da PTT veznedarı 45 yaşındaki Sadık Özdemir'i 19 yerinden bıçaklayıp öldürdükten sonra, kasadaki 4 bin YTL'yi alarak kaçan ve yakalanarak tutuklanan 33 yaşındaki Ali Osman Şimşek'in yargılanmasına başlandı.

Cinayet sonrası, ayağındaki botun izlerinden belirlenerek yakalanan Şimşek, suçunu itiraf edip ?Özdemir'in ailesinden, akrabalarından ve çalışma arkadaşlarından özür diliyorum. Beni ne olur affetsinler. Alkollüydüm. Pişmanım. Geceleri uyuyamıyorum? dedi.

Bursa'da geçen Ocak ayında evli ve 2 çocuk babası Sadık Özdemir, görevli olduğu Erikli PTT Tahsilat Şubesi'nde kimliği belirsiz bir kişi tarafından 19 yerinden bıçakladı. Kasada bulunan paralardan 4 bin YTL'yi alan zanlı kaçarken, ağır yaralı olan Özdemir, telefonla 155 Polis İmdat'ı arayıp yardım istemişti. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri tarafından Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özdemir, doktorların tüm müdahalesine rağmen, 12 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti.

BOT İZLERİNDEN BELİRLENDİ

Emniyet Müdürü Tahsin Demir'in talimatıyla zanlının yakalanması için özel ekip kuran Bursa polisi, postanede zanlıya ait olduğunu sandığı bot izlerini gördü. Çevrede araştırma yapan polis, bu tür botu aynı mahallede pastane işleten ve cinayetten sonra kendisinden haber alınamayan 3 çocuk babası Ali Osman Şimşek'e ait olabileceğini belirledi. Evi takibe alınan Sönmez, Fenerbahçe'nin Sevilla ile yaptığı maçı, eşi ve çocuklarıyla izlemek için eve gelince gözaltına aldı. Sorgulamasında suçunu kabul eden zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Hakkında Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ?Kasten Adam Öldürmek? suçundan, ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açılan Ali Osman Şimşek'in yargılanmasına başlandı. Çıktığı ilk duruşmada suçunu kabul eden Şimşek, ?Olay günü alkollüydüm. İş merkezindeki tuvalete girmiştim. Çıktığımda kapıları kapanmıştı. PTT bürosunu gördüm. Sadık Özdemir paraları sayıyordu. Belimdeki bıçakla yanına gidip paraları bana vermesini istedim. Karşı gelince bıçağı rast gele sapladım. Paraları alarak kaçtım. Sonra yakalandım? dedi.

ÖLENİN YAKINLARINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Cinayet sonrası ruh sağlığının bozulduğunu, geceleri uyuyamadığını belirten Ali Osman Şimşek, Hakim bey, öldürdüğüm Sadık Özdemir'in eşinden, çocuklarından, akrabalarından ve çalışma arkadaşlarından özür diliyorum. Beni ne olur affetsinler? diye pişmanlığını dile getirdi.

Mahkeme heyeti eksik evrakların beklenmesi için duruşmayı önümüzdeki Mayıs ayına ertelerken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber