23 Nisan görkemli şekilde kutlanacak

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 12 Nisan 2008 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı sokaklara taşıyarak, canlı ve çok görkemli şekilde kutlayacaklarını söyledi.

Gökçek, 2000 yılında 800 bin kişinin katıldığı bir 23 Nisan kutlaması yaptıklarını ifade ederek, Altınpark'tan TBMM'ye kadar bir kortej oluşturulduğunu ve etkinliğin Kızılay'da bir konserle sona erdiğini belirtti.

"Bu yıl 23 Nisan'ı sokaklara taşıyalım ve çok daha canlı kutlansın istedik" diyen Gökçek, bayram coşkusunu, vatandaşlarla ve özellikle çocuklarla heyecanla kutlamak istediklerini söyledi.

Bayram kapsamında Altınpark'tan TBMM önüne kadar kortej oluşturulacağını ve yol boyunca "onbinlerce" hediye dağıtacaklarını ifade eden Gökçek, hediyeler arasında başta yaptırdıkları özel futbol toplarının geldiğini kaydetti.

Gökçek, "En görkemli geçiş Kızılay'da olacak. Çocuklara bebekler, tetrisler dağıtacağız. Ayrıca, çocuklara yönelik masal kahraman figürleri oluşturduk. Yaklaşık 100 kadar araç bu çerçevede konvoya dahil olacak" dedi.

Gökçek ayrıca, "Kortej boyunca gösteri gurupları da çeşitli eğlendirici gösteriler sunacak. Bazı sirk cambazları, palyaçolar ve gösteri yapan kişiler debu konvoy içinde yer alacaklar. Özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü de bize katkıda bulundu. Okullardan da 500 kadar çocuğumuz konvoyun içinde yer alacak. Konvoy boyunca devamlı havai fişek gösterisi yapılacak" şeklinde konuştu.

"Uzun yıllar belleklerden çıkmayacak"

"Bu yılki 23 Nisan kutlamaları uzun yıllar belleklerden çıkmayacak" diyen Gökçek, sadece Ankara'dan değil, kent dışından da yoğun katılım beklediklerini kaydetti.

Özellikle 15 Nisan'dan itibaren etkinliğin tanıtımına ve duyurulara ağırlık vereceklerini ve katılımın çok olacağını düşündüklerini anlatan Gökçek, "Böyle bir bayram kaçırılmaz. Çünkü bu tip işler çok nadir yapılıyor. Bizi bu tür etkinliği bir 2000'de yaptık bir de bu yıl yapıyoruz. Masraftan kaçınmıyoruz. Kızılay ve Atatürk Bulvarı'nda senelerce kullanılacak müthiş bir süsleme yapıyoruz. Bu süsleme sadece 23 Nisan ile sınırlı kalmayacak" dedi.

"Kızılay ve Atatürk Bulvarı'nı ışıklarla süsleyeceğiz ve tam bir renk cümbüşü kullanacağız" diyen Gökçek, 23 Nisan'ın ayrıcalığının görüleceğini ve bunun bayram bitiminde de kalıcı şekilde süreceğini kaydetti.

Gökçek, böylece günlük hayatta da Kızılay'ın "ışıl ışıl ve canlı" olmasını sağlayacaklarını söyledi.

Vatandaşların değişik bir heyecan yaşatmak istediklerini ve dünyanın birçok ülkesinde bu tür kentlerin artık ışıklarla süslendiğini ifadeeden Gökçek, "Onları aratmayacak şekilde başkentimizi süslemek istiyoruz" diye konuştu.

"Ulusal kutlamalarda masraftan kaçmamak lazım"

Bütçesinin kesinleşmediğini ama bu tip bayramlarda hiç birşeyden kaçınılmaması gerektiğine inandığını ifade eden Gökçek, "Bu bayramın da bir bütçesi mutlaka olacak. Böyle ulusal kutlamalarda masraftan kaçmamak lazım. Bazı ülkelerde bu tip kutlamalara katıldım. Ülkeler özellikle bayramlarını kutlarken devletlerinin büyüklüklerini vurguluyor" dedi.

Melih Gökçek, "Biz de büyük bir devlet olarak bunun vurgulanmasını, böyle bayramlarda yapmamız lazım. Bu büyük devletin başkentinin görkemine yakışan bir kutlama yapacağız. Farklı sponsorlar buluyoruz, belediye şirketlerinden da katkı alıyoruz. Şirketlerimiz vergi vereceklerinin birkısmını buraya sarf ederek, 20'şer 30'ar milyar katkıda bulunacaklarkendi bütçe durumlarına göre. Bizim belediyeden ona özel bir bütçe yok, genel bütçe kapsamında harcamalar yerini alır" şeklinde konuştu.

Etkinliğinin sonunda Kızılay Meydanı'nda dev bir konser düzenleyeceklerini anlatan Gökçek, bu kapsamda Ferhat Göçer ve Sibel Can'ın muhteşem bir konser vereceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber