Gözaltındaki 7 öğrenci serbest bırakıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Nisan 2008 19:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Osman ŞİŞKO/TRABZON,12(DHA)

TRABZON'da terör örgütü PKK üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 7 öğrenci, çıkartıldıkları mahkemece tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakıldı.

Elazığ'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDGH) içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü iddiasıyla tutuklanan bir zanlının verdiği bilgiler doğrultusunda, önceki akşam Trabzon'un Kalkınma Mahallesi'nde bir eve baskın düzenlendi. Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Trabzon İl Teşkilatı ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Trabzon Şubesi üyesi de oldukları belirlenen ve YDGH içerisinde faaliyette bulunduğu ileri sürülen Mehmet Emin Dönmez, Hikmet Karademir, Sacit Aktaş, Mehmet Çelik, Mehmet Güneri, Cihat Munis ile Cüneyt Akkaya gözaltına alındı. Evde yapılan aramada ise 5 bilgisayar, bu bilgisayarlara ait CD ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) çeşitli fakültelerinde eğitim gören 7 kişi, sorgularının ardından bugün yoğun güvenlik önlemleri altında Trabzon Adliyesi'ne getirildi. Nöbetçi savcının, terör örgütünün propagandasını yapmak ve üye olmak iddiası ile tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği öğrencilerin tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.

Öte yandan, adliyeye öğrencilerle görüşmek için gelen SDP Trabzon İl Başkanı Musa Yavuz Yılmaz ile İHD Trabzon Şube Başkanı Gültekin Yücesan bina içerisine alınmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber