Araç muayenede rüşvet kalktı, işte acı gerçek! Kusurlu binlerce araç, trafikte tehlike saçıyor

Haber Giriş : 12 Nisan 2008 23:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'ne bağlı araç muayene istasyonlarında yapılan denetimlerde araçların trafikte tehlike saçtığı belirlendi. Kontrol edilen 9 bin 832 araçtan 5 bin 18'inin emniyetsiz ve ağır kusurlu olduğu tespit edildi.

Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, işletmeye açılan 6 muayene istasyonlarında bugüne kadar 9 bin 832 aracın kontrolleri tamamlandı. Kontrol edilen araçlardan 5 bin 18'i emniyetsiz veya ağır kusurlu olması nedeniyle ikinci muayeneye gelmek zorunda kaldı. Bin 230 araçta ise herhangi bir kusur tespit edilmedi. Kontrol edilen araçlarda toplam 8 bin 881 hafif kusur, 5 bin 28 ağır kusur belirlendi. 576 aracın ise emniyetsiz sınıfına girdiği tespit edildi.

Kontrol edilen araçlarda uzun huzmeli farların ayarlarının bozuk olması, yangın söndürme tüplerinin bulunmaması ve fren sistemlerinin güvenli olmaması gibi ağır kusurların bulunması dikkat çekti. Bazı araçlarda ise araç şasi numaralarının eksik olduğu veya bulunmadığı, tekerlek bağlantı somunlarının olmadığı, lastiklerin dış yüzeylerinin ise iskelete kadar aşınmış olduğu görüldü.

-DÖRT MUAYENE İSTASYONU DAHA AÇILACAK-

Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü yetkilileri, Ocak ayından itibaren Elazığ, Trabzon, Kırklareli, Lüleburgaz, Tekirdağ, Çorlu araç muayene istasyonlarının hizmete başladığını anımsatarak, şu bilgileri verdiler:

?Önümüzdeki hafta içinde de Niğde, Gaziantep, Nizip, İslahiye istasyonları devreye girecek. Araçlar usulen değil, gerçek anlamda muayene edilmeye başlandı. Trafik tesciline kayıtlı tüm araçlar bundan sonra çok titiz teknik bir muayeneden geçecek. Araç sahipleri muayene sonrasında araçlarının teknik olarak güvenli olduğunu veya aracını güvenli hale getirmesi için nelerin yapılması gerektiğini bilecek.?

Yetkililer, araç sahiplerinin aynı muayene istasyonuna bir ay içinde ikinci kez gelmeleri halinde muayene ücreti almadıklarını ifade ederek, muayenelerin özel eğitim almış teknik personel tarafından yapıldığını kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber