Emekliler, çalışma hakkının korunmasını istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2008 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Başkanlar Kurulu, sosyal güvenlik alanında düzenlemeye gidilirken, sosyal güvenlik destek primi ödeme koşuluyla, emeklilerin çalışma hakkının korunmasının sağlanması ve işçi emeklilerinden sağlıkta katkı bedeli alınmamasını istedi.

TİED'den yapılan açıklamada, 10-11 Nisan'da toplanan TİED Başkanlar Kurulu'nun, işçi emeklisi, dul ve yetimlerinin ekonomik ve sosyal sorunlar ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda yapılmakta olan değişikliklerin değerlendirildiği ifade edildi.

Açıklamaya göre, Başkanlar Kurulu yayımladığı bildirgesinde, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarıyla ilgili şu taleplere yer verildi:

"Emekli aylıklarında ilk adım olarak taban aylıklar eşitlenmelidir.

Emeklilere, altı aylık TÜFE artışıyla birlikte refah payı da verilmelidir.

Malullük ve ölüm aylıklarındaki şartlarda Sosyal Sigortalar Kanunu hükümleri korunmalıdır.

5510 sayılı Kanunu'nda, ilk defa sigortalı olacakların emekli aylığına hak kazandıklarında çalışma yasağı getirilmesi yönündeki değişiklik yeniden gözden geçirilmeli, sosyal güvenlik destek primi ödeme koşuluyla, emeklilerin çalışma hakkının korunması sağlanmalıdır.

Genel Sağlık Sigortası düzenlemesiyle sağlık primleri artırılırken, işçi emeklileri katkı bedelinin dışında tutulmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber