Çelik: Nokta tayinler yapıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2008 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Zorunlu atama bölgelerinde insanların gitmek istemediği, durmadığı yerlerde ihtiyaçları gidermek istedik. Yüzde 95 başarılı olduk. Nokta tayinler yapıyoruz" dedi.

Çelik, Karaman'da düzenlediği basın toplantısında, önceden öğretmen atamalarında zorunlu bölgenin iller bazında ele alındığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bunu ilçeler bazına dönüştürdük. Meseleyi il bazında değerlendirirsen yanlış olur. Zorunlu atama bölgelerinde insanların gitmek istemediği, durmadığı yerlerde ihtiyaçları gidermek istedik. Yüzde 95 başarılı olduk. Nokta tayinler yapıyoruz. Şu ilin, şu ilçesi şu köyüne diye atama yapıyoruz. Yayınladığımız genelgelerle de insanların burada görev yapmasını sağlıyoruz. Herkes şehir merkezinde çalışacaksa biz köylerimizde kimi çalıştıracağız? Memleketimizin her köşesi bizim. İnsanlar ilk işe girerken 'Aman bana bir imkan tanıyın, nerede olsa çalışırım, mesleğimi icra edeyim' diyor. İşe başlayınca ağlamaya çalışıyor, adam arıyor, ne olur başka bir yerde çalışayım' diyor. Yok öyle bir şey. Kanunlar çerçevesinde orada çalışacaksın. 'Ömrünün sonuna kadar orada kal' demiyoruz. Bunun da sınırları var."

Bu tür istekleri geri çevirdiğini belirten Bakan Çelik, "Hiçbir vali, milli eğitim müdürü geçici görevle şu arkadaşımızı buradan buraya verelim, şu köyden merkeze alalım gibi istekle gelmesin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber