14 Nisan 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 14 Nisan 2008 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM BAŞKANI TOPTAN BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, uluslararası temasları ve yapacağı dış gezilere ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.00)

-Toptan'ın son siyasi gelişmelere ilişkin gazetecilerin sorularını da yanıtlaması bekleniyor.

-SAYIŞTAY PANELİ

-Sayıştay Denetçileri Derneği (SAYDER) tarafından düzenlenen Emekli Sayıştay Başkanı M. Kamil Mutluer başkanlığında, ?Demokrasi ? Parlamento- Sayıştay? konulu panel gerçekleştiriliyor.

-Panele, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süreyya Sadi Bilgiç, Kemal Kılıçdaroğlu, Mehmet Günal ve Harun Öztürk ile Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila ve Sayıştay Uzman Denetçisi Sacit Yörüker konuşmacı olarak katılıyor. (Saat:14.00)

-İTALYAN TİCARET ODASI'NIN TOPLANTISINDA KONUK: GÜLER SABANCI

-İtalyan Ticaret Odası tarafından düzenlenecek olan toplantıda Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ?Bridging Worlds? adlı bir konuşma yapacak. (Saat: 12.30)

-İSTANBUL'DA, AVRUPA TİCARET RÜZGARI KONFERANSI YAPILIYOR

-Türk Amerikan İşadamları Derneği ve ABD Ticaret Müsteşarlığı (TABA/AmCham) tarafından düzenlenen Avrupa Ticaret Rüzgarı (Trade Winds Europe) başlıklı konferansta Türkiye ve Avrupa'daki ticaretin geliştirilmesine yönelik konular ele alınacak. (Saat: 10.30)

-İLHAN SELÇUK AMELİYAT OLUYOR

-Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, Amerikan Hastanesi'nde kalp ameliyatı oluyor. Selçuk'un sağlık durumu ile ilgili gelişmeler izleniyor.

-SAVUNMA İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI: ERDOĞAN DA HER GÜN 2 SAAT ÇALIŞACAK

-AKP kurmayları, kapatma davası iddianamesinin Anayasa Mahkemesi'nde kabul edilmesinin ardından, savunma hazırlamak için yoğun biçimde çalışıyor. AKP'nin hukukçu kurmaylarının yanı sıra, parti dışından bazı bilim adamlarının görüşlerine de başvuruluyor.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Katar gezisinin ardından her gün iki saatini savunma çalışmalarına ayıracak. Bu çerçevede, Erdoğan'ın programı yeniden gözden geçirildi ve bazı programlar ya ertelendi ya da iptal edildi.

-CHP'DE KURULTAYA DOĞRU

-CHP'de 32'nci Olağan Kurultay öncesinde, aday adayları çalışmalarını sürdürüyor. Genel Başkan adayları, Haluk Koç, Ayhan Yalçınkaya ve Umut Oran delegelere dönük çalışmalarını sürdürüyor. Yalçınkaya ve Koç yurt gezilerine devam ederken, Oran da delegelere mektup yoluyla ulaşıyor. Diğer aday fizik profesörü Tolga Yarman ise sessizliğini koruyor. Adayların, resmen adaylığı için kurultayda toplam delege sayısının yüzde 20'sinin imzası gerekiyor.

-CHP'Lİ ORAN: ?BEKLENEN UMUT IŞIĞINI CHP'DE YAKMAK İSTİYORUM?

-CHP'nin 32'nci Olağan Kurultayında genel başkan adaylığı için yarışacak isimlerden Umut Oran, ?halkın beklediği umut ışığını? CHP'de yakmak istediğini bildirdi. Oran, kurultaya 2 hafta kala, delegelere bir mektup gönderdi. Oran mektubunda, ?Yolumuzun zor ve uzun olduğunu biliyorum. Ama ne ezen ne de ezilenin olduğu, sömürüsüz bir dünya özleminin bu topraklarda vücut bulabilmesi, halkımızın kendi gerçek iktidarını kurabilmesi ve bütün baskıların son bulabilmesi için, bu sorumluluk duygusuyla hareket eden siz CHP'lilerle birlikte artık harekete geçme vaktidir? dedi.

-Kurultaya kadar, kendini anlatmayı sürdüreceğini ifade eden Oran mektubunda delegelere; ?Bir delege olarak tarihi bir sorumluluk üstlenmiş durumdasınız. Tercihinizi aklınızın, yüreğinizin sesiyle yapacağınıza hiç kuşkum yok? diye seslendi.

-VIP ALIMINA KILIF ARAYIŞI

-Devletin üst düzey yetkililerine VIP uçak ve helikopter alımına tepkiler gelmesi üzerine, bu alımlar için ara formül aranıyor. Kulislere yansıyan bilgiye göre, Başbakanlığa alınacak VIP uçak için THY devreye sokulacak. THY tarafından alınacak uçak, Başbakanlık emrine tahsis edilecek.

-VIP helikopterlerin ise Emniyet Genel Müdürlüğü kanalıyla alınması planlanıyor.

-YABANCI SERMAYE GİRİŞLERİ HIZ KESTİ

-Geçen yılın ilk iki ayında 7.4 milyar, yılın tümünde ise 19.2 milyar dolar olan doğrudan yabancı sermaye fiili giriş tutarı, bu yılın Ocak-Şubat döneminde 1 milyar 65 milyon dolarda kaldı.

-MİNERAL YAKIT VE YAĞ İHRACATINDA YÜZDE 99'LUK ARTIŞ

-Türkiye, yılın ilk iki ayında ithalatta en büyük faturayı 7 milyar 237 milyon dolarla önceki yıla göre 62.2 artan, büyük bölümünü ham petrolün oluşturduğu "mineral yakıtlar ve yağlar" ithalatına öderken, aynı dönemde mineral yakıt ve yağlar ihracatı da yüzde 99.2'lik artışla 1 milyar dolara çıktı.

-Yılın ilk iki ayında toplam hammadde ithalatı önceki yıla göre yüzde 45.6 artarak 24.2 milyar dolara ve ihracat ise yüzde 68'lik artışla 10.8 milyar dolara çıktı.

-MEB YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ'NDEKİ KRİZ NÜKSETTİ

-Bazı internet sitelerinde bulunan bir yönetmelik taslağının, bir yıldır ortaya çıkmayan MEB Yönetici Atama Yönetmeliği taslağı olduğu iddia edildi. Söz konusu taslak kriz yarattı.istedi.

-YARGITAY: ?HAMİLEYİ İŞTEN ATAN İŞVEREN KÖTÜNİYET TAZMİNATI ÖDER?

-Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, hamile olduğu ve doğum yaptığı için iş sözleşmesi fesh edilen işçiye işverenin ?kötüniyet' tazminatı ödemesi gerektiğine karar verdi. Yargıtay, aynı zamanda doğum nedeniyle kullanılan izin süresinin ihbar tazminatına esas hizmet süresinin hesaplanmasında dikkate alınacağına da karar verdi.

-DİPLOMASİ TRAFİĞİ TAM GAZ

-Ankara, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun ardından Fransa ve Avusturya'dan bakanları ağırlayacak. Dışişleri Bakanı Ali Babacan da, Kiev'deki KEİ Dışişleri Bakanları ve Kuveyt'teki Genişletilmiş Irak'a Komşu Ülkeler toplantılarına katılacak

-TURİZM HAFTASI YARIN MERSİN'DE BAŞLIYOR

-Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Turizm Haftası'nın bu yılki açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yarın Mersin'de yapılacak.

-KAYRA'DAN TÜRKİYE'NİN EN PAHALI ŞARABI: ?KAYRA IMPERIAL?

-Mey İçki'nin şarap bölümü olan Kayra, Türkiye'nin en pahalı şarabı ?Kayra Imperial? serisini üretti. Türkiye'de şu anda en yüksek şarap fiyatının 35-40 YTL civarında olduğunu söyleyen Kayra Şarap Direktörü Bülent Özfırat, Kayra Imperial'ın perakende satış fiyatının 85 YTL olacağını ve sadece İstanbul'daki Kayra Şarap Akademisi'nde satılacağını belirtti.

-15 fıçıdan 6 bin şişe olarak üretilen Kayra Imperial kırmızı sek şarabın aynı zamanda dünyanın önde gelen restoranlarına giren ilk Türk şarabı olacak.

-KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİNE ZİYARETLER DAMGASINI VURACAK

-Diyanet İşleri Başkanlığı ile Diyanet Vakfı tarafından 1989'dan bu yana düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bugün başlıyor.

-Açılış programı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun katılımıyla Trabzon'da gerçekleşecek. Çeşitli sempozyum ve panellerin düzenleneceği etkinlikler kapsamında cezaevleri, hastalar, kimsesiz çocuklar, yaşlılar ve esnaf lar ziyaret edilecek.. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 20 Nisan'da sona erecek.

-BİR DAMLA TÜKÜRÜKTEN HASTALIK TANISI KOYULABİLECEK

-Doktorlar bir damla tükürük örneğindeki molekülleri kullanarak hastalıklara tanı koyabilecek ve onları izleyebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber