Okulda ücretsiz dağıtılması gereken kitap parayla satıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Nisan 2008 12:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ANTALYA'daki Faruk Tugayoğlu İlköğretim Okulu'nda öğrencilere okumayı sevdirmek için düzenlenen imza gününde, ücretsiz dağıtılması gereken kitaplar, çocuklara para karşılığı satıldı. Durumu fark eden bir veli, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdi.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda öğrencilere okuma alışkanlığı ve kitap sevgisini kazandırmak amacıyla eğitimci çocuk edebiyatı yazarlarına, il ve ilçelerdeki merkez ilköğretim okullarında çocuk edebiyatı üzerine söyleşi ve imza günü etkinlikleri düzenlenmesi için izin verdi. Bu kapsamda Faruk Tugayoğlu İlköğretim Okulu'nda imza günü düzenleyen yazarlardan İlkay Midilliç, 6'ncı sınıf öğrencisi Nazlı Tekin'in 5 YTL'ye etkinlik sırasında satın aldığı ?Bana Bir Kere Seni Seviyorum Diyebilseydin Baba' adlı kitabını imzaladı. Nazlı Tekin, kitabı okumak isteyince, içindeki bir sayfanın yırtık olduğunu gördü. Bunun üzerine sağlamıyla değiştirmek isteyen Nazlı Tekin, yazarın ?İmzalanmış kitabı geri alamam? yanıtıyla karşılaştı. Tekin'in üzüntüsü üzerine harekete geçen anne Zuhal Tekin, önce Tüketici Koruma Derneği'ne (TÜKODER) başvurarak yırtık kitabın sağlamı ile değiştirilmesi için girişimde bulundu. Bir tüketici olarak yanıltıldığını belirten Tekin, hakkını araması için nasıl davranması gerektiğini sordu. 5 YTL'lik kitap için daha çok masrafa gireceğini gören Zuhal Tekin, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne başvurunca, kitabın Bandrol Uygulamasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'e göre ücretsiz dağıtılması gereken kitaplar arasında yer aldığını öğrendi. Zuhal Tekin, durumu bir dilekçeyle Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iletti.

?ÇOCUK İÇİN KÖTÜ BİR DENEYİM'

Anne Zuhal Tekin, ?Kızım aldığı kitabın iç sayfasının yırtık olduğunu görünce, değiştirmek istemiş. Ancak yazar İlkay Midilliç bunu kabul etmeyince çok üzülüp durumu bize anlattı. Biz yırtık sayfanın telafi edilmesini isterken, kitabın çocuklara ücretsiz dağıtılması gereken kitaplar arasında bulunduğunu öğrendik. Bu durum bizi çok üzdü. Bu kızım için kötü bir deneyim olacak. Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap sevgisini aşılamak için yapılan bu organizasyon kızımı ve bizi hayal kırıklığına uğrattı? diye konuştu.

Faruk Tugayoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Halil Aldemir, okulda imza günü düzenlenmesine Milli Eğitim Müdürlüğü'nün onayıyla izin verdiklerini belirterek, ?Bizim Milli Eğitim'in verdiği izne ?hayır' deme yetkimiz yok. Ayrıca o yazarlar kitaplarını tanıtmak için okula geldi diye biliyoruz. İmza gününde kitap satışının yapıldığını bilmiyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber