Başsavcı: Öğrencilerin asıl işi okumaktır

Haber Giriş : 14 Nisan 2008 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi'nde 6 Nisan Pazar günü meydan gelen olayların ardından bu gün Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Vuraloğlu yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada işi okumak olan öğrencilerin meşru müdafa dışında şiddetin ilkellik olduğu gerçeğinden hareketle ne kadar aykırı olursa olsun, tehdit ve hakaret içermeyen her türlü düşünceye saygılı olmaları belirtildi.

6 Nisan günü Antalya Akdeniz Üniversitesi kampus ün de meydana gelen olaylarda, öğrenciler, aileleri ve tüm Türkiye'yi tedirgin eden olaylarla ilgili olarak 6 kişinin tutuklandığı belirtilene açıklamada, 13 Nisan'da 7 kişinin daha tutuklandığı belirtildi. İlk tutuklanan 6 kişiden 3'ünün üniversite öğrencisi olduğu belirtilen açıklamada, ikinci tutuklama olayında olayda silah kullanan Ömer Ulusoy ve diğer iki kişinin sivil olduğu geri kalan 4 kişinin üniversite öğrencisi olduğu belirtiliyor. Akdeniz Üniversitesinde meydana gelen olaylara karıştığı gerekçesiyle bu gün sabah aranan şahsılardan 3 kişinin daha göz belirtilen açıklamada bu kişilerin üniversite ile ilişkisinin bulunmadığı ifade ediliyor. Tahkikatın etraflı bir şekilde titizlikle sürdürüldüğü belirtilen açıklamada Üniversitedeki kavganın, karşıt görüşlü öğrencilerle, bunlardan bir kısmını desteklemek amacıyla dışarıdan kavgaya dahil olan şahıslar arasında çıktığı, bu kavganın kız meselesiyle ilgisinin bulunmadığı belirtildi.

Akdeniz Üniversitesinde okuyan öğrencilerin asıl işinin okumak olduğu belirtilen açıklamada, şiddet ve hakaret içermeyen her türlü düşünceye saygılı olmaları gerektiği belirtildi. Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Vuraloğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı. "Öğrenciler, hangi amaçla yapılırsa yapılsın, kim tarafından gelirse gelsin ve kime yönelirse yönelsin her türlü şiddete karşı durmalı. Suçların ve suçluların ortaya çıkartılarak hak ettikleri ceza ile cezalandırılacaklarına inanarak, yetkili makamların aldıkları tedbirlere ve kahir ekseriyetin sağduyusuna güvenmeleri gerekli görülmektedir. Ayrıca bu türlü olayların bir daha yaşanmaması diliyoruz."

Bunun yanında Akdeniz Üniversitesi'nde 6 Nisanda meydan gelen olayların ardından Pazartesi günü 45 kişi gözaltına alınmış ve bu şahıslardan 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ayrıca şahıslardan 6'sı hakkında adli kontrol kararı verişmişti. Olaydan silah kullandığı gerekçesiyle aranan Ömer Ulusoy ise 10 Nisan akşamı saat 23:30'da Antalya Emniyeti Şarampol Polis Merkezine gelerek teslim olmuş ve bunun yanında aynı günkü olaylara karıştıkları gerekçesiyle 5 PKK sempatizanı olmak üzere 6 kişi daha göz altına alınmıştı. Bu şahıslar Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 3 gün süren sorgulamanın ardından dün adliyeye sevk edilmiş ve tamamının tutuklanmasına karar verişmişti. Bunun ardından bu gün gözaltına alınan 3 kişinin sorgulanmasına Terörle Mücadele Müdürlüğünde devam ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber