Anayasa ihlal edildi mi?

Haber Giriş : 13 Ekim 2004 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hızlandırılmış tren kazasıyla yargılanan makinistlerin, avukatlığını yapan Mustafa Kıvanç, kazanın mecliste görüşülmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia etti...

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde geçen Temmuz ayında meydana gelen hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın görülecek dava öncesinde açıklamalarda bulunan makinistlerin avukatı Mustafa Kıvanç, müvekkillerinin yarınki duruşmada tahliye edilmesini beklediğini söyledi. Kıvanç ayrıca, konunun TBMM'de görüşülmesiyle anayasal suç işlendiğini iddia etti.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın yarınki duruşmasına katılacak olan Kırıkkale Barosu avukatlarından Mustafa Kıvanç, tren şefi Köksal Coşkun'un bilirkişi raporunda kusursuz görülmesi nedeniyle tahliye edildiğine dikkat çekerek, 2. makinist Recep Coşkun'un da 1/8 kusuru bulunması nedeniyle tahliyesini beklediğini söyledi. Kıvanç, kamuoyunda kazanın hızdan kaynaklandığının dile getirilmesine rağmen, bilirkişi raporunda kusurun 4/8 alt yapıya yüklenmesiyle kazanın temel sebebinin hız olmadığının da kabul edildiğini söyledi.

Karakutunun müvekkilleri aleyhine kullanılmayacağını ifade eden Kıvanç, "Çünkü karakutu kazadan 3 gün sonra, 25 Temmuz günü Pamukova Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edildi. Teslim eden ise TCDD başmüfettişi. Bu sürat bandı, üç gün içinde müvekkillerimin aleyhine işletileceği için bunun delil olması kabul edilemez" dedi. Yarın yapılacak olan duruşmaya Sakarya barosuna kayıtlı avukatların da destek olmak maksadıyla izleyici olarak katılacaklarına dikkat çekerek, davanın yakından takip edildiğine dikkat çekti.

Kıvanç ayrıca, kazanın TBMM'de görüşülmesiyle anayasal suç işlendiğini iddia etti. Kıvanç, "Pamukova'da kaza meydana geldikten sonra konu yargıya intikal etmesine rağmen TBMM'de, CHP önergesi ve AK Parti'nin de kabulüyle yapılan olağanüstü görüşmede, mahkemesi devam eden bir olayla ilgili görüşler belirtildi. Bu anayasanın ihlalidir. Anayasamızın 138. maddesi 3. fıkrası 'görülmekte olan bir dava hakkında yasama meclisinde yargı yetkisinin kullanılmasıyla ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz' demektedir. Ancak bunların tamamı Meclis'te yapılmıştır" diye konuştu.

internethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber