İnternet dolandırıcısına 6 yıl hapis talebi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2008 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternet bankacılığı şifrelerini kullanarak eski kız arkadaşının hesabından para çektiği öne sürülen şüpheli hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli N.L.N'nin, şikayetçi C.A.A ile Nisan 2006'da tanıştıkları ve yaklaşık 1 yıl süreyle aynı evde yaşadıkları kaydedildi.

Bu süre içinde N.L.N'nin, C.A.A'nın internet bankacılığı şifrelerini öğrendiği belirtilen iddianamede, N.L.N'nin bu şifreleri kullanarak C.A.A'ya ait banka hesabından kendine ait cep telefonunun faturalarını ödediği, ayrıca aynı hesaptan havale yaptığı 2 bin 300 YTL ile de motosiklet satın aldığı anlatıldı.

İddianamede, şüphelinin TCK'nın 244. maddesinin 4. fıkrası uyarınca yargılanması istendi.

''Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme'' başlığını taşıyan söz konusu maddenin 4. fıkrası, ''Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan fiillerin işlenmesi suretiyle kişinin kendisinin veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamasının başka bir suç oluşturmaması halinde, 2 yıldan 6 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezasına hükmolunur'' hükmünü içeriyor.

Davanın şikayetçisi C.A.A'nın, milli takım futbolcuları Halil ve Hamit Altıntop'un banka hesaplarını boşalttığının iddia edildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber