Fabrika kampüs haline getirildi

Haber Giriş : 13 Ekim 2004 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fabrika kampüs olur mu demeyin! Aydın'ın Nazilli İlçesi'deki Sümerbank Basma Fabrikası, Adnan Menderes Üniversitesi'nin Sümer Kampüsü haline getirildi...

Aydın'ın Nazilli İlçesi'ndeki Sümerbank Basma Fabrikası, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sümer Kampusu olarak hizmete açıldı.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gürel, düzenlenen törende, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Ekim 1937'de hizmete açılan, üretimin durdurulmasının ardından Özelleştirme İdaresi'ne verilen Sümerbank Basma Fabrikası'nın, milletvekillerinin, belediyenin ve ilgili bakanların desteğiyle ADÜ'ye devredildiğini söyledi.

Rektör Gürel, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, maliye, işletme, iktisat tekstil ve dış ticaret bölümlerinin bulunduğu Sümer Kampusu'nda, 10 yıl içinde 10 bini aşkın öğrencinin, eğitim göreceğini ifade etti.

Aydın Vali Yardımcısı Ömer Eru ise ADÜ'nün Nazilli'de modern bir kampusa kavuştuğunu belirterek, "Ülkemiz bu okullarımızda yetişen gençlerimiz sayesinde çağdaş uygarlık düzeyine çıkacaktır. Bu yol çok zor bir yoldur. Ancak bizler bu konuda gençlerimize güveniyoruz" dedi.

Daha sonra, ADÜ öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Günver Güneş ve Yrd. Doç. Dr. Adnan Öztürk, multivizyon gösterisiyle Sümerbank Basma Fabrikası'nın sosyo, ekonomik etkilerini belirten sunum yaptılar.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber