Alkollü sürücüye sadece 10 yıl!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Nisan 2008 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

BAHRİ KARATAŞ İzmir DHA

Yargıtay, Urla'da 1.5 yıl önce, alkollü olarak kullandığı kamyonla otoyolda ters yöne girip otomobillerine çarptığı Yeni Asır gazetesi muhabiri İsmail Tarık Sarı ile ulaştırma görevlisi Hamdi Çakır'ın ölümlerine neden olan Bülent Işıktaş'a verilen 10 yıl hapis cezasını onadı. 1999'dan beri 37 trafik suçu işlediği, bir yılda üç kez alkollü araç kullanırken yakalandığı belirlenen Işıktaş 5 yıl sonra cezaevinden çıkacak.

Kaza, 10 Eylül 2006 Cumartesi 02.00 sıralarında İzmir-Çeşme Otoyolu Urla gişeleri yakınlarında meydana geldi. Urla gişelerine yaklaşık 900 metre kala bir petrol istasyonundan mazot alıp, ters yöne giren ve farları yanmayan Işıktaş'ın kullandığı kamyon, Çakır'ın kullandığı otomobile çarptı. Sarı ile Çakır, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Kaza sonrası kaçmaya çalışan Işıktaş, yakalandı. Ayakta durmakta güçlük çeken Işıktaş'ın 161 promil alkollü olduğu saptandı. Tutuklanan Işıktaş hakkında İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Işıktaş ifadesinde 35'lik rakı içtiğini itiraf ederek, ?Çeşme yoluna nasıl geldiğimi, kazanın nasıl olduğunu hatırlamıyorum ? dedi.

Mahkeme heyeti, sanığa önce 12 yıl hapis cezası verdi. Sanığın cezası duruşmalardaki iyi hali ve samimi itirafı nedeniyle 10 yıla indirildi.

Tarafların temyiz başvurusu üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 9. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber