Askeri Savcı Ergenekon'u takibe aldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Nisan 2008 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakit Gazetesi'nin 'Kim bu Binbaşı B.Ş.' başlıklı haberden sonra soruşturma başlatan Genelkurmay Askeri Savcılığı, haberi hazırlayan Vakit muhabiri Aslan Değirmenci'nin bilgisine başvurdu.

9 Mart'ta yayınlanan haberde, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan örgüt üyelerinin evlerinde yapılan aramada ele geçen ve 'Ergenekon Tüzüğü' olarak nitelenen 'Ergenekon Analiz Yeni Yapılanma Yönetim ve Geliştirme Projesi' belgesine dikkat çekilmişti. Örgüte para sağlamak için yapılacak illegal seçeneklerin anlatıldığı tüzükte, 'finansal faaliyetlerle' ilgili ifadelerin, geçtiğimiz yıl TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na ifade veren bilgisayar korsanı (hacker) Yunus Harputlu'nun beyanlarıyla benzerlikler taşıdığına vurgu yapılmıştı. Soruşturma kapsamında tanık olarak Vakit Gazetesi muhabiri Aslan Değirmenci'nin bilgilerine başvuran Askeri Savcı Yarbay Zekeriya Duran, tüm gelişmeleri titizlikle takip ettiklerini ve en ufak ayrıntıları bile araştırdıklarını kaydetti.

Ergenekon belgesinde, 'örgüte finansman sağlamak için hacker'lardan yararlanılarak banka hesaplarına girilmesi ve gizli bilgilerin ele geçirilmesi' öngörülürken, 2007 yılında İnsan Hakları Komisyonu'na bilgi veren bilgisayar korsanı Harputlu, "Bazı asker kişiler benimle irtibata geçti. 1 astsubay ve uzman çavuş bana ulaştı. Beni ismi B.Ş. olan binbaşının yanına götürdüler. Binbaşının isteği doğrultusunda birçok kişi ve kurumun bilgisayarına girip özel bilgilerini ele geçirdim. Bu bilgiler binbaşı aracılığıyla 3 İsrailli işadamına satıldı." diyordu. Vakit Gazetesi'nin haberinde akıllara "Harputlu'yu Ergenekon mu kullandı?" sorusunun geldiği belirtilmişti.

Haberde ayrıca, Harputlu'nun bir diğer ifadesinde geçen "Hesabıma yaptığım işler karşılığında Mayıs 2006'da Bingöl'den 5 bin YTL, Tunceli'den ise iki ayrı havale ile 10 bin YTL yatırıldı." şeklindeki sözlerine dikkat çekilmişti. Komisyonun PTT Malatya Başmüdürlüğü ile yaptığı yazışma sonrasında sözü edilen havalelerin doğru olduğu ortaya çıkmıştı. 9 Nisan tarihli bu haber üzerine Genelkurmay Askeri Savcılığı soruşturma başlattı. Vakit Gazetesi ayrıca Yunus Harputlu'nun Malatya Cezaevi'nde olduğunu tespit ettiğini belirtti. Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Harputlu'nun Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'nı 15 bin YTL dolandırmak suçundan 27 Şubat 2008 tarihinde 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Harputlu'nun birçok dolandırıcılık davalarının sürdüğü de edinilen bilgiler arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber