Üniversite hastanelerinin hizmet koluyla ilgili mahkeme kararı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Nisan 2008 23:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde Türkiye Sağlık Sen üye kayıtlarının onaylanmamasına karşı açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararla birlikte Farabi hastanesinde sendikanın yaptığı üye kayıtları kabul edilecek. Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı Farabi Hastanesinde Türk Sağlık-Sen'in yaptığı üyeler, Hastanenin üniversite hastanesi niteliğinde olmadığı, sağlık uygulama ve araştırma merkezi olduğu, dolayısıyla sağlık-sosyal hizmetler kolunda olmadığı gerekçesiyle hastane idaresi tarafından kabul edilmemişti.

Bunun üzerine Trabzon idare mahkemesinde bir dava açan Türk Sağlık Sen, 4688 sayılı kanuna göre Üniversite hastanelerinin ?Sağlık ve sosyal hizmetler? sınıfında olduğunu belirterek yürütmenin durdurulmasını ve işlemin iptalini istemişti.

Davayı görüşen Trabzon İdare Mahkemesi, Farabi Hastanesinde yapılan işin niteliğinin ve sendikaya üye olan kişilerin yaptıkları işin niteliğinin ağır basan yönünün sağlık hizmeti olduğuna dikkat çekerek Farabi hastanesi biriminin üniversite hastanesi niteliğinde olduğu sonucuna vardı. 4688 Sayılı yasaya da atıfta bulunan mahkeme hastane çalışanlarının Türk Sağlık-Sen'e üyeliklerinin kabul edilmemesinin hukuka uygun olmadığını ve uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararlar doğuracağı gerekçesiyle yürütmeyi durdurdu.

Yürütmeyi durdurma kararının ardından Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde sendikamızın yaptığı üyelikler kabul edilecek

Mahkeme kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber