Şırnak'lı öğrenci 1 günlüğüne Gül'ün koltuğuna oturacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Nisan 2008 08:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

23 Nisan'da Türkiye Öğrenci Meclisi'nde bir günlüğüne cumhurbaşkanlığı koltuğuna Şırnak'tan 21 yaşındaki Hüseyin Ceylan oturacak. Ceylan ?Keşke bu koltuğa daha küçük yaşlarda oturabilme şansım olsaydı? dedi.

ZEYNEP ÇİFTÇİ / İSTANBUL

Bu yıl Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir günlüğüne cumhurbaşkanlığı makamına Şırnak Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Hüseyin Ceylan oturacak. Ceylan, 23 Nisan günü en yaşlı öğrenci sıfatıyla TBMM 5. dönem Türkiye Öğrenci Meclisi oturumunun açılışını yapacak. Ceylan, daha sonra Çankaya Köşk'üne çıkarak Abdullah Gül'den koltuğu devralacak.

12'SİNDE OKULA BAŞLADI

Bölgede okul olmadığı için ancak 12 yaşında okula başlayabildiğini söyleyen Hüseyin Ceylan, buruk bir mutluluk yaşadığını söyledi. 23 Nisan etkinliklerine bir çocuk olarak katılabilmeyi arzu ettiğini söyleyen Ceylan, ?Ben çok fazla çocukluğumu yaşayamadım. Gönül isterdi ki meclis oturumunu en yaşlı üye olarak değil de bir çocuk olarak açabilseydim. Ama yine de çok mutluyum? dedi.

ÖĞRETMEN İSTEYECEĞİM

Okuma azmiyle dikkat çeken Hüseyin Ceylan, başladığı İlköğretim Okulu'nu sınıf atlayarak 7 yılda bitirip Şırnak Anadolu Lisesi'ni kazanarak büyük bir başarı gösterdi. En büyük hayali doktor olmak olan lisenin 2'inci sınıf öğrencisi Ceylan, ?Yaşıtlarım üniversiteye gidiyor. Ama ben hâlâ lisede okumak zorundayım. Çünkü biliyorum ki bu sıkıntılardan kurtulmanın tek yolu okumak. Şırnak medyada yanlış yansıtılıyor. O nedenle buraya öğretmen gelmek istemiyor. Bu imajın yıkılması gerekiyor. Doktor olduğumda hem kendim hem de ailem kurtulmuş olacak. Gecikmiş de olsa cumhurbaşkanlığı koltuğuna da oturmak bana ayrı bir heyecan veriyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber