Türk Sağlık -Sen, Maliye Bakanlığı'nı protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2008 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen üyesi memurlar, Maliye Bakanlığı'nın önünde toplanarak, hastanelerde personel için çıkarılan yemekten ücret alınmaya başlanmasını protesto etti.

Dikmen Caddesi üzerindeki Maliye Bakanlığı'nın bahçesinde biraraya gelen Türk Sağlık-Sen üyesi memurlar, sağlık kuruluşlarında çalışan memurların yedikleri öğle yemeğinden ücret alınmaya başlanmasını protesto etti.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Maliye Bakanlığı, yiyecek yardımı yazısıyla çalışanlardan yemek ücreti alınmasını istemiştir. Bakanlığın bu yazısı üzerine yıllardır ücretsiz olan yemek hizmeti, ücretli olmuştur. Maliye Bakanlığı tüm kanun ve yönetmelikleri yok saymaktadır. İnsanları mağdur ediyor, ülkesine hizmet eden kamu çalışanının öğle yemeğine göz dikiyorsunuz. Öğle yemeklerimizden ellerinizi çekin" diye konuştu.

Paralı hale gelen öğle yemeğini yemek istemeyen personelin, yemek yemek için dışarıya çıkacağını, bu nedenle de sağlık hizmetlerinin öğle tatilinde aksayacağına dikkat çeken Kahveci, "Bu saatlerde vatandaşa hizmet verilmez, bir hastaya gerekli müdahale yapılamazsa bunun sorumlusu Maliye Bakanlığı olacaktır" dedi.

Kahveci, eylemlerinin, sonuç alınıncaya kadar devam edeceğini, Maliye Bakanlığı'nın yanlıştan dönerek hayırlı bir işe imza atmaları gerektiğini sözlerine ekledi. Çeşitli sloganlar atan eylemci memurlar, olaysız bir şekilde dağıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber