Emeklilerden SSGSS tepkisi: Milletvekilleri Gazi, emekliler Niyazi oldu

Haber Giriş : 18 Nisan 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

? Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği tarafından SSGSS Yasa Tasarısı'nda milletvekillerine gazilik statüsü verilmesine tepki gösterilerek, ?Milletvekilleri gazi, emekliler Niyazi olmuştur? denildi.

Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir ve Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Yücel Coşkun ortak açıklama yaparak Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na tepki gösterdiler. Açıklamada, ?Çalışanlar için mezarda emeklilik, emekliler için ölmeden mezara girmek olarak özetleyeceğimiz bu yasanın da 5510 sayılı yasada olduğu gibi Anayasa Mahkemesi'nden döneceğini ümit ediyoruz? denildi.

Emeklilerin sosyal yardım olarak değil, belirli bir süre prim ödeyerek, emekli aylığını ve sağlık sigortasından yararlanma hakkını elde ettiğinin vurgulandığı açıklamada ?Emeklilerin insanca ve sağlıklı yaşamaları imkansız hale gelmiştir. Yeni zamlar ve vergiler de arkadan gelmektedir? denildi.

SSGSS Yasa Tasarısı'nın 63. maddesiyle milletvekillerine sağlık harcamalarında gazilik statüsü verilmesinin eleştirildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

?Emekliler ortalama 800 YTL aylık ile yaşam mücadelesi verirken, 8 bin YTL alan milletvekilleri gazilere sağlanan sağlık harcamalarından katılım payı alınmamasına kendilerini de dahil ederek, eş ve çocukları ile katılım payından muaf tutulmuşlardır. Adalet bunun neresinde Bunun adı tek kelime ile insafsızlıktır. Kısaca milletvekilleri gazi, emekliler Niyazi olmuşlardır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber