Çelik: 27 Nisan'da gün boyu sendika yasalarını değerlendireceğiz

Haber Giriş : 18 Nisan 2008 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 27 Nisan'da bir araya gelerek gün boyu Sendika Yasalarını tartışacaklarını bildirdi.

?Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, konfederasyon başkanlarının gelecek hafta içerisinde kendi bünyelerinde Sendika Yasalarını değerlendireceklerini belirterek, 27 Nisan'da belirlenecek bir yerde gün boyu yasaları değerlendireceklerini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplanan Üçlü Danışma Kurulu toplantısı sona erdi. Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından açıklama yapan Bakan Çelik, işçi ve işçi konfederasyon başkanlarıyla beraber Sendika Yasalarının geleceği ile ilgili değerlendirmeler yaptıklarını belirterek, gelecek hafta içerisinde konfederasyon başkanlarının kendi bünyelerinde nihai değerlendirmeyi yapacaklarını söyledi. 27 Nisan'da belirlenecek bir yerde gün boyu yasaları değerlendirmek için bir araya geleceklerini açıklayan Çelik, bu toplantıda nihai noktaya gelmeyi ümit ettiklerini ifade etti. Çelik, ?Yaptığımız çalışmalar sonrasında umuyorum ki yasalar son şeklini alır ve bu yasaları TBMM sevk etmiş oluruz? dedi.

Açıklamanın ardından Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa tasarısı ile ilgili soruları yanıtlayan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, yasanın bütün süreçlerinde taleplerinin yerine getirilmesi için mücadele edeceklerini söyledi. Çelebi, ?Bu konudan rahatsız olan hangi örgüt varsa beraber hareket etmeye hazırız. Yasa Cumhurbaşkanına iletir iletilmez Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de görüşeceğiz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber