Rektör şikayet edilecek kadar büyük değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2008 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun Cumhurbaşkanı'na şikayet edilecek kadar büyük bir adam olmadığını söyledi.

Malatya protokolü ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ziyarette bulundu. Ziyarette Gül tarafından siyasi mülahazalardan uzak Malatya'ya ve İnönü Üniversitesi'ne faydalı bir kişinin gelmesini istediğini belirtmişti. Ziyarette açılan Rektörlük konusu bazı basın yayın organlarında "Rektör Cumhurbaşkanına şikayet edildi" gibi yorumlandı. Bu konuda görüşlerini açıklayan Mücahit Fındıklı, "Ben sayın Hilmioğlu'nu Cumhurbaşkanı'na şikayet edecek kadar küçülmedim. Sayın Hilmioğlu da Cumhurbaşkanı'na şikayet edilecek kadar büyük bir adam değil." dedi.

Üniversitede oy kullanacak akademisyenlerin bilgi birikiminden ve terazisinden kimsenin şüphe etmemesi gerektiğini dile getiren Fındıklı, "Bu memlekette ilim adamları kendilerini kimin yönetmesini istiyorlarsa onun arkasında duracaklardır. Dolayısıyla karar mercisi üniversitede oy kullanacak arkadaşlardır. Onlar adaylarının içerisinde uygun gördüklerine oy verecekler. İlk 6'ya giren YÖK başkanlığına gidecek. YÖK bu 6 kişiyi 3 kişiye indirip Cumhurbaşkanlığına arz edecek. Cumhurbaşkanı da bu 3 kişiden birini rektör olarak atayacak." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin üniversitedeki akademisyenlerin hür iradesine müdahale etmeyeceğini dile getiren Fındıklı, başkasının da müdahele etmesine müsade etmeyeceklerini kaydetti. Bu seçim bitene kadar adaylar konusunda müspet ya da menfi bir şey söylemeyi uygun bulmadıklarını belirten Fındıklı, "Adaylar ortaya çıkıp seçimler bittikten sonra mevcut adaylar içerisinde görüş ve düşüncelerimizi açıklayabiliriz. Bizim üniversitedeki arkadaşlarımızdan istediğimiz orada çıkan adaylardan parçalanmadan, bölünmeden, çözülmeden uygun gördüklerinin arkasında durmalarıdır. En önemlisi Malatya'ya faydalı olacak bir kişi olmasıdır." şeklinde konuştu. Malatya ile barışık bir üniversite rektörü arzu ettiklerinin altını çizen Fındıklı, siyasi mülahazaların dışında oradaki herkesi kucaklayacak bir rektör istediklerini kaydetti.

Fındıklı, daha sonra AK Parti il binasında vatandaşları dinledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber