19 Nisan 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 19 Nisan 2008 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ANADOLU AJANSI HABERLERİ

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Antalya'da, turizm sektörü temsilcileriyle toplantıda ve öğle yemeğinde bir araya gelecek,

Aspendos'u gezecek.

2- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD), 17. olağan genel kurul toplantısı, İstanbul'da yapılacak.

- Genel kurula TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da katılacak.

3- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ankara'da Cem Vakfı ile Çankaya Belediyesinin işbirliğiyle yaptırılacak Cem Vakfı Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katılacak.

4- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Pakistan'da.

- Babacan, Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref tarafından kabul edilecek, Dışişleri Bakanı Mahdum Şah Mahmud Kureyşi ile başbaşa görüşecek ve iki bakan başkanlığında heyetler halinde görüşmeler yapılacak.

- Babacan, Başbakan Mahdum Seyid Yusuf Rıza Gilani'yi ziyaret edecek, geçen yıl terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren Benazir Butto'nun eşi, Pakistan Halk Partisi Eşbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile görüşecek.

5- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir'de bir düğün töreninde bulunacak.

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İstanbul'da düzenlenen "Maden Türkiye 2008" Fuarı'nın açılışına katılacak.

7- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Karabük Spor Salonu'nda yapılacak AK Parti Karabük İl Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'nde konuşacak.

- Çelik, Karabük Valiliğini, Belediye Başkanlığını, Sosyal

Güvenlik Kurumu Karabük İl Müdürlüğü ile CHP ve MHP'nin Karabük il başkanlıklarını da ziyaret edecek.

8- "Avrupa'daki Türkiye Kökenli Milletvekilleri Kuzey Kıbrıs

Zirvesi"nin ikincisi, Girne'de yapılacak.

- Zirvenin açılışında, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da bir konuşma yapacak.

9- Siyasi partilerden...

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Eskişehir Odunpazarı Lions

Kulübünce verilen "Eskişehir'in Temiz Yüzlü Siyasetçisi" ödülünü alacak.

- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Antalya'nın Serik, Manavgat ve Alanya ilçelerini ziyaret edecek.

10- TRT'nin düzenlediği 30. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için Antalya'da bulunan dünya çocukları, denize barış mesajı içeren şişeler bırakacaklar.

- Almanya'nın başkenti Berlin'de "Rotes Rathaus" adlı kırmızı belediye sarayı önünde 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek.

11- ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, İzmir'de, üniversiteye giriş sistemiyle ilgili konferans verecek.

12- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası Şöleni"nde konuşacak.

13- Türk Ocakları Derneği Genel Merkez Kurultayı, Ankara'da ATO Konferans Salonu'nda toplanacak.

14- İşTcell tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek "Liderler Konferansı"nın konuğu olan General Electric'in eski başkanı ve üst yöneticisi (CEO) Jack Welch'in katılımıyla, İstanbul'da basın toplantısı yapılacak.

15- 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali, kapanış töreniyle sona eriyor.

16- Toplantı...Konferans...Sempozyum...

- Ekonomi Muhabirleri Derneğinin olağan genel kurul toplantısı, Ankara'da yapılacak.

- TMMOB Elektrik Mühendisleri Odasının olağan genel kurulu, Ankara'da toplanıyor.

- Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Üstün Dökmen, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde "Aile İçi Sağlıklı İletişim ve Çocukla Uzlaşma" konulu konferans verecek.

- 2. Güncel Üreme Endokrinolojisi, Yardımcı Üreme Teknikleri Kongresi, İzmir'in Çeşme ilçesinde yapılacak.

- "Küreselleşme Sürecinde Ulusal Savunma Sanayimiz" sempozyumu, İzmir'de yapılıyor.

17- Yatırımcı rehberi...

- İMKB'de işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 1,57 oranında değer kazandı.

- ABD dolarının YTL satış fiyatı yüzde 0,77, avronunki ise yüzde 0,34 arttı.

- Yatırım fonlarına katılma belgelerinin haftalık ortalama değer artışı yüzde 0,14 oldu.

18- Futbolda Turkcell Süper Lig'de 6, Bank Asya 1. Lig'de ise 4 karşılaşma yapılacak.

- Turkcell Süper Lig'de lider Fenerbahçe, sahasında Denizlispor ile karşılaşacak.

19- 87. Avrupa Erkekler Halter Şampiyonası, İtalya'nın Lignano kentinde sürüyor.

- Türk Milli Takımı'ndan 85 kiloda İzzet İnce ve 94 kiloda Hakan Yılmaz podyuma çıkacak.

20- Cumhurbaşkanlığı 44. Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu'nda, 6. etap olan 116 kilometrelik Finike-Antalya etabı koşulacak.

21- At yarışlarında TBMM Kupası Koşusu, Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda yapılacak.

22- Beko Basketbol Ligi'ne 2 karşılaşmayla devam edilirken, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi 3. ve son maçında Beşiktaş Cola Turka ile Mersin Büyükşehir Belediyesi, BJK Cola Turka Arena'da karşılaşacak.

23- Masa tenisinde Güneş Sigorta Süper Ligi 2. devre 2. kademe maçları Adana'da başlıyor.

24- Erkekler ve Bayanlar Hentbol Süper Liglerine devam ediliyor.

25- Yüzme Milli Takımı'nı seçme yarışları, 19 Mayıs Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu'nda yapılacak.

26- Beşiktaş ile Çaykur Rizespor, ligde yarın 26. maça çıkıyor.

- İki ekip arasında şimdiye dek yapılan 25 maçtan 15'ini Beşiktaş, 7'sini Çaykur Rizespor kazandı, 3 maçta ise eşitlik bozulmadı.


ANKA HABER AJANSI HABERLERİ

KÖKSAL VE ERDOĞAN MÜSİAD GENEL KURULU'NDA

-Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin 17. Olağan Genel Kurul toplantısı, İstanbul Grand Cevahir Otel'de yapılıyor. (Saat:10.00)

-Toplantıya, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da katılıyor.

-Katar gezisi dönüşü Bolu Abant'ta bir süre dinlenen Başbakan Erdoğan'ın Genel Kurul toplantısında ağırlıklı olarak ekonomi olmak üzere son siyasi gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor.

-BAYKAL CEMEVİ TEMELİ ATIYOR

-Çankaya Belediyesi ve Cem Vakfı işbirliğiyle yapılan ?Yunus Emre Cemevi Kültür Merkezi?nin temel atma töreni yapılıyor.

-Törene, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katılıyor. Baykal'ın törende siyasi gündeme ilişkin değerlendirmeler yapması bekleniyor. (Saat:11.00)

-ADALET BAKANI ŞAHİN DİSK'TE

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul'da DİSK'i ziyaret edecek. Özel gündemle yapılacak görüşmeye DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, TTB Başkanı Gençay Gürsoy, KESK Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Göyçe, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Mehmet Durakoğlu ve Avukat Behiç Aşçı katılacak. (Saat:16.30)

-EĞİTİM-SEN BÖLGE MİTİNGİ SIHHİYE'DE

-Eğitim-Sen, kamusal haklar ve eğitimdeki sorunlara karşı düzenlediği bölge mitinglerinin sonuncusunu Ankara Sıhhiye Meydanı'nda düzenliyor. Mitinge 20 ilden katılım bekleniyor. (Saat:14.00)

-2. İŞTCELL LİDERLER KONFERANSI YAPILIYOR

-İşTcell tarafından geçen yıl ilki gerçekleştirilen ?İşTcell Liderler Konferansı?nın ikincisi 2000 yılında Yüzyılın Yöneticisi seçilen, General Electric'in eski Başkanı ve Ceo'su Jack Welch katılımıyla gerçekleştiriliyor. (Saat: 14.00)

-CHP'DE DEMOKRATİK DEĞİŞİM HAREKETİ: ?KURULTAY CHP'Yİ BAŞARISIZLIĞA MAHKUM EDENLERİN YARIŞI OLMAMALI?

-CHP'de Demokratik Değişim Hareketi, kurultaya bir hafta kala bir bildiri yayınladı. Eski Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay imzalı bildiride, Türkiye'nin yaşadığı sorunlara değinildi ve kurultaya ilişkin bazı çağrılarda bulunuldu.

-CHP'nin 32'inci Büyük Kurultayı'nın ?CHP'yi yıllardan beri başarısızlığa mahkum eden zihniyetlerin yarıştığı bir kurultay? olmaması gerektiği belirtilen bildiride ?Bu kurultay, çağdaş sosyal demokrat düşünce ve ilkelerin yarıştığı bir demokratik değişim kurultayı olmalıdır. Tüm kurultay delegelerimizin demokrasiye sahip çıkan tavrı, CHP'yi ve ülkemizi demokratik çizgisine yeniden kavuşturacak ve Türkiye'mizin kararan bağrında, aydınlık bir geleceğin doğmasına yol açacaktır? denildi.

-81 İLDEN 64'ÜNÜN BÜTÇESİ AÇIK VERDİ

-Yılın ilk çeyreğinde, 17 il aldığı bütçe harcamasından daha fazla bütçe geliri yaratarak toplamda 31.4 milyar YTL fazla yaratırken, sağladığı gelir aldığı harcamayı bile karşılamayan 64 il 4.4 milyar YTL'lik açık verdi. Merkezden yapılan bütçe tahsilat ve harcamaları da 31.4 milyar YTL açıkla sonuçlandı.

-Üç ayda aldığı 1.9 milyar YTL'lik bütçe harcamasına karşılık bütçeye 18.5 milyar YTL gelir aktaran İstanbul 16.6 milyar YTL ile net katkı sağladı. İstanbul'u 5.3 milyar net katkıyla Kocaeli, 4 milyarla Ankara, 3.4 milyarla İzmir izledi.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 52.6 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Hazine'nin gelecek hafta yapacağı 52.6 milyon dolarlık ödemeyle birlikte yılbaşından bu yana toplam dış borç servisi 6 milyar 708 milyon dolara ulaşacak.

-ANKARA PLASSNİK'İ DE AĞIRLAYACAK

-AB devletlerinden Avusturya'nın Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, resmi bir ziyaret için yarın Ankara'ya gelecek. Plassnik reform çabalarına hız verilmesini isteyecek.

-Görüşmelerde AKP'yi kapatma davası ve 301 değişikliğinin de gündeme gelecek.

-REHN: KIBRIS'TA GÖRÜŞMELER GECİKMEDEN BAŞLAMALI

-AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Avrupa Parlamentosu'nda Kıbrıs'la ilgili bir soru önergesine yanıtında, ?Sayın Hristofyas'ın Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı seçilmesi Kıbrıs konusunda uzun süreden bu yana devam eden kilitlenmenin üstesinden gelinmesi için bir fırsat sağlamaktadır? dedi.

-Afgan eroininin Kuzey Kıbrıs'tan Avrupa'ya gittiği iddiasıyla ilgili bir başka soru önergesini yanıtlayan AB Komisyonu Ulaştırma Komiseri Barrot ise, ?Türkiye uyuşturucuda ana koridor ama kuzey Kıbrıs'la ilgili uluslar arası kuruluşlardan gelen bilgi yok? dedi.

-YARGITAY, 'EŞİN İZNİ OLMADAN EVLAT EDİNİLEMEZ'

-Yargıtay 2. Hukuk Dairesi eşin izni olmadan evlat edinilemeyeceğine karar verdi. Bu kararın ardından, evlat edinmek isteyen çiftler birbirinin onayını almak zorunda.

-DEVLETİN ZİRVESİ KILIÇ'IN DÜĞÜNÜNDE BULUŞACAK

-Devletin zirvesi, yarın akşam yapılacak olan düğünde biraraya gelecek. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın kızı Tuba Kılıç'ın düğününe Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM Başkanı ve Yargıtay Başkanı'nın katılması bekleniyor.

-YÜKSEK MAHKEME KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE, YENİ ANAYASAYI TARTIŞACAK

-Anayasa Mahkemesi, 46. Kuruluş yıldönümünü, 25 Nisan'da gerçekleştirilecek ve yeni anayasanın tartışılacağı "Yeni Anayasa Arayışları ve Yargının Konumu" başlıklı bilimsel toplantı ile kutlayacak.

-Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle 25 Nisan Cuma günü ise "Yeni Anayasa Arayışları ve Yargının Konumu" konulu bilimsel toplantı düzenlenecek.

-EĞİTİMDE KADIN YÖNETİCİYE YER YOK

-Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kadın yönetici sayısın açıklayan Bakan Hüseyin Çelik, eğitim yönetiminde katının yerinin olmadığını gözler önüne serdi. 922 İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün sadece 5'i kadın.

-ÖZEL EĞİTİMİ ?ÖĞRETMEN OLMAYANLARA? EMANET EDEN YÖNETMELİĞE DAVA

-Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumaları Yönetmeliği'nin, ?öğretmen olmayanların? ders vermesine izin veren ve kadrolaşmaya neden olabilecek maddelerinin iptali için dava açıldı. Türk Eğitim-Sen tarafından açılan davada, öğretmenlerin çalışma alanını okullara kadar daraltan maddelerin de iptali istendi.

-EĞİTİM-BİR-SEN'E ?İDDİALARA CEVAP VER? ÇAĞRISI

-Türkiye Kamu-Sen, AKP hakkında açılan kapatma davası iddianamesinde adı geçen Eğitim-Bir-Sen'in iddialara cevap vermemiş olmasına tepki gösterdi.

-Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Eğitim-Bir-Sen'in iddialara sessiz kalmasının memurlara zarar vereceğini savundu.

-DOB GENEL MÜDÜRÜ RENGİM GÖKMEN: ?ÖZERLİK KONUSUNDA KAYGI DUYARSAM BU KONUMDA OLMAM?

-Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, sanatçı meslek örgütlerinin Devlet Tiyatroları ve Devlet Opera ve Balesi'nin tüzel kişiliklerinin ortadan kaldırılacağı yönündeki açıklamasını, ?Ben böyle bir kaygı duymuyorum, duyarsam zaten böyle bir konumda olmamım gereği olmaz? şeklinde değerlendirdi.

-Rengim Gökmen, ?Sanat kurumlarının sanatsal üretimlerine katkıda bulunan en önemli unsurları özerklikleridir. Sanat kurumlarının özerk yapısını çok değerli ve korunması gereken bir yapı olarak görüyorum? dedi.

-ÇEKÜD BAŞKANI YORULMAZ: ?ORMAN VARLIKLARI ZENGİNLEŞTİRİLMELİ?

-Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Yorulmaz, orman alanlarının turizme tahsis yolunu açan ?Turizmi Teşvik Kanunu? tasarısına tepki göstererek, ?Ülkemizin orman varlığı toplam alanın sadece yüzde 27'sine tekabül etmektedir ki bu da orman varlıklarımızın ne derece zenginleştirilmesi gerektiği gerçeğini ortaya koymaktadır? dedi.

-ASTIM RUH SAĞLIĞINI BOZUYOR

-Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, ağır astımı olan hastalarda krizlerin bir türlü düzelmemesi veya düzeldikten sonra tekrar başlaması da o kişinin ruhsal durumunu bozduğunu söyleyerek ?Kronik ve ağır astımı olanlarda psikiyatrik kontrol gerekiyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber