Üniversiteliler Tuzla'ya yürüdü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Nisan 2008 17:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gülşah İNCE - İSTANBUL DHA

Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan üniversite öğrencileri tersanelerdeki işçi ölümlerini protesto etmek için trenle gittikleri Kartal'dan Tuzla'ya yürüdü.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Boğaziçi Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencilerinin bulunduğu yaklaşık 250 kişilik grup Tuzla tersanelerindeki işçi ölümlerini ve mecliste onaylanan Sosyal Güvenlik Reformu'nu protesto etti.

Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan grup burada bir basın açıklaması yaptı. Grup yaptıkları açıklamada, bakanlığın ölümlerin işçilerin dikkatsizliği sonucu yaşandığını söylediğini ve buna öfkeli olduklarını belirtti. Açıklamaya şu şekilde devam edildi: "İş kazalarının, kötü çalışma koşullarının, yoksulluğun, güvencesiz ve güvenliksiz çalıştırılmanın işçilerin gündelik yaşamının doğal bir parçası haline gelmesine ve hepimiz için sıradanlaşmasına öfkeliyiz".

Öğrencilere destek olmak için gelen bazı tersane çalışanları de kendilerine verilen destek karşılığında öğrencilere karanfil dağıtarak teşekkür etti.

Kadıköy Meydanı'nda yapılan açıklamanın ardından öğreneciler Haydarpaşa tren garına sloganlar ve açtıkları pankartlarla yürüdüler. Gardan trenle Kartal'a giden grup, buradan Pendik'e gitti. Polisin de eşlik ettiği öğrencilerin son durağı Tuzla oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber