GSM kampanyalarına yeni düzenleme hazırlığı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2008 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Telekomünikasyon Kurumu, özellikle GSM sektöründe ortaya çıkan sorunlara çözüm sağlanması amacıyla sektöre ilişkin Tüketici Hakları Yönetmeliğini yeniden ele aldı. Hazırlanan taslakta, GSM işletmelerinin düzenlediği kampanyaların kapsamı ve usulleri detaylı şekilde düzenleniyor.

Telekomünikasyon Kurulu 2. Başkanı Galip Zerey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılında çıkartılan Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin tekrar ele alındığını belirterek, "Amacımız tüketicilerin mümkün mertebe düşük fiyatla, kaliteli hizmet almasıdır. Bunu verecek işletmeciler arasında da rekabetin sağlanmasıdır" dedi.

Zerey hazırlanan taslakta, "Hizmetin kısıtlanması ya da durdurulması" başlığı altında yeni bir madde konularak hizmetin kesintisiz sürdürülmesinin esas alındığını, hizmetin hangi koşullarda kısıtlanabileceği ya da durdurulabileceğinin hükme bağlandığını ifade etti.

Abonelerin acil aramalar konusunda bilgilendirilmesi ve bu hizmetten nasıl yararlanabileceğine açıklık getirilmesi amacıyla "Acil Aramalar" başlıklı bir madde eklendiğini anlatan Zerey, abonelerin istenmeyen mesajları alıp almama konusunda tercihte bulunmasına da imkan sağlandığını ifade etti.

Zerey, "Abonelik Sözleşmeli" maddesine, "İşletmecinin kendisinin ya da üçüncü kişilerin reklamlarını sesli ya da yazılı mesaj yoluyla abonelerine gönderebilmeleri için abonelik sözleşmesinin imzalanması sırasında abonenin onayını alması gerekmektedir. İşletmeci tarafından bu hak, abonelere kolay uygulanabilir bir şekilde ve ücretsiz olarak sağlanır" hükmünün eklendiğini bildirdi.

Galip Zerey, GSM işletmelerinin düzenlediği kampanyaların da yeniden ele alındığını kaydetti. Kampanya konusunun tartışmalı olduğunu, operatörlerin düzenledikleri kampanyalara Telekomünikasyon Kurumunun müdahale etmesini istemediğini belirten Zerey, şunları kaydetti:

"Biz mümkün mertebe kampanyalara engel olmuyoruz. Sadece kampanya ile haksız rekabet yaratılmasın diye bakıyoruz. Gerekiyorsa müdahale ediyoruz. Yaşadığımız tecrübelerden dolayı kampanyalara açıklık getirdik. Kampanya konusunda anlaşılmaz ve kapalı olan kısımlarını biraz daha detaylandırdık ve anlaşılır hale getirdik. Çünkü yapacağımız müdahale sonuçta mahkemeye gidiyor. Burada tüketici mağduriyetini engellemek istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber