Bazı belde belediyelere özel statü hazırlığı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2008 22:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, önemli turizm merkezlerini sınırları içinde bulunduran ve nüfusları yetersiz olduğu için kapatılmaları gündemde bulunan belde belediyelerin özel bir statüye kavuşturulmaları için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesinde bulunan Uzungöl'ün Türkiye'nin ve Karadeniz yöresinin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu belirtti.

Nüfusu 2 binin altına düşen belde belediyelerinin tüzel kişiliğinin kaldırılmasını öngören yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiğini ve Uzungöl beldesinin nüfusunun da 1490 olarak tespit edildiğini hatırlatan Eroğlu, "Önemli turizm merkezlerini sınırları içinde bulunduran ve nüfusları yetersiz olduğu için kapatılmaları gündemde bulunan belde belediyelerinin özel bir statüye kavuşturulmaları için çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

Turizm merkezleri için özel statü düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Eroğlu, bu konudaki çalışmayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber