22 Nisan 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 22 Nisan 2008 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİYASİ PARTİ GRUPLARI

-Siyasi partilerin Meclis grup toplantıları yapılıyor. MHP, AKP, DTP ve CHP Meclis Grup toplantılarında liderler, son siyasi gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat:10.30/11.15/12.30/13.30)

-BAŞBAKAN YERLİ VE YABANCI İŞ DÜNYASIYLA GÖRÜŞÜYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Ernest-Antoine Seilliere ve Genel Sekreter Philippe De Buck'u Başbakanlık Merkez Bina'da kabul ediyor. (Saat:15.00)

-GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, Türkiye milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor.

-MECLİS'TE ÇOCUK BALOSU

-TBMM Başkanı Köksal Toplan, 81 İlden gelen TEMA gönüllüsü çocuklarla ağaç ve fidan diki törenine katılıyor.

-Toptan ayrıca, Ağrı Doğubeyazıt Arpacı Mezrası İlköğretim okulu öğrencisi Jiyan Güner ile Mardin İlköğretim okulu öğrencisi Hidayet Aktaş'ı kabul ediyor.

-Meclis tören salonunda Ulusal Çocuk Balosu yapılıyor. Baloya Toptan'da katılıyor. (Saat:11.00/15.00/17.00)

-GÖZLER 23 NİSAN TÖRENLERİNDE: TBMM 88. YAŞINI KUTLAYACAK

-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yarın yapılacak törenlerle kutlanacak.

-TBMM'nin 88.açılış yıldönümü kutlamaları, Meclis'te saat 09.00'da Atatürk anıtına çelenk konulması ve saygı duruşu ile başlayacak. Saat 09.15'te Anıtkabir'de yapılacak törenin ardından da Birinci Büyük Millet Meclisinde anma töreni gerçekleştirilecek. Anma töreninde 23 Nisan 1920'de Birinci Büyük Millet Meclisi'nde en yaşlı üye sıfatıyla Sinop Mebusu Şerif Bey'in yaptığı konuşma seslendirilecek. Meclis Başkanı Köksal Toptan, Birinci Büyük Millet Meclisindeki anma töreninin ardından da TBMM'de saat 11.30'da kutlamaları kabul edecek.

-Meclis Genel Kurulu ise saat 14.00'de özel gündemle toplanacak. Genel Kurul'da TBMM Başkanı Toptan ile Meclis'te grubu ve üyesi bulunan siyasi partiler adına konuşmalar yapılacak. Genel Kurul'da Toptan'ın ardından AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP Genel Başkanı adına Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras da konuşma yapacak.

-TBMM'nin 88. açılış yıldönümü kutlamaları kapsamında Meclis Başkanı Köksal Toptan akşam saatlerinde de TBMM Tören salonunda resepsiyon verecek. Saat 19.30'da başlayacak tören için eşli davet yapıldı. Meclis'teki özel gündemli oturuma ve akşam verilecek resepsiyona Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanlarının ise katılmayacağı belirtiliyor.

-TÜRK-İŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, TÜRK-İŞ Başkanı Mustafa Kumlu başkanlığında genel merkezde toplanıyor.

-Toplantıda, çalışma yaşamını düzenleyen yasalarda yapılacak değişiklikler ve 1 Mayıs işçi bayramı kutlamaları değerlendirilecek. (Saat:10.00)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu toplanıyor. Sözlü ve yazılı soru önergelerinin görüşüleceği Genel Kurul'da bazı konulardaki araştırma önergeleri de ele alınıyor. (Saat:15.00)

-UNAKITAN ENDONEZYA VERGİ KOMİTESİNİ KABUL EDİYOR

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Endonezya Parlamentosu Vergi Komitesi heyetini makamında kabul edecek. (Saat:14.30)

-BAKAN GÜNAY PARLAMENTER BİRLİĞİ BİNASI'NI AÇACAK

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mustafa Necati Evi olarak bilinen Parlamenterler Birliği Binası'nın açılış törenine katılıyor.

-Bakan Günay ayrıca Turizm Haftası nedeniyle Gazi Üniversitesi Gölbaşı Sosyal Tesisleri'nde ?Termal Turizm? konulu panelinde konuşuyor ve uygulama laboratuarının açılışını yapıyor. (Saat:12:00/13:00)

-MÜSİAD, YENİ GENEL BAŞKANINI AÇIKLAYACAK

-Olağan kongresini yapan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin yeni genel başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görev dağılımı açıklanıyor. (Saat:09.30)

-GARANTİ, MORTGAGE ÇAĞRI MERKEZİNİ TANITACAK

-Garanti Bankası tarafından, açılan Türkiye'nin ilk mortgage çağrı merkezinin tanıtımı Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil ile Garanti Mortgage Genel Müdürü Cemal Onaran'ın katılımıyla yapılıyor. (Saat:10.30)

-AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT, İLK ALTI AYINI DEĞERLENDİRECEK

-AvivaSA Emeklilik ve Hayat, yeni kampanyasını tanıtacağı toplantıda ilk 6 aylık değerlendirmesini de açıklıyor. (Saat:10.45)

-ENERJİ BAKANI GÜLER TPAO GENEL MÜDÜRÜ'NÜ YALANLADI: ?GİZLİLİK ANLAŞMASI İMZALANDI, SÜRESİ 1 ARALIK 2007'DE DOLDU?

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ?Çalık Holding'le gizlilik anlaşması imzalandığı? iddialarını kabul etmeyen TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal'ı yalanladı.

-CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz'un soru önergesini yanıtlayan Bakan Güler, TPAO Genel Müdürü'nün Mart ayındaki açıklamasında söylediği ?TPAO ile Çalık Holding arasında Afganistan'da doğalgaz, petrol arama ve doğalgaz santrali kurma konusunda gizli bir anlaşma imzalanmadığı? yönündeki sözlerinin aksine, ?gizlilik anlaşması? ve ?mutabakat zaptı?nın varlığını kabul etti. Bakan Güler, anlaşmaların süresinin 1 Aralık 2007'de dolduğunu belirtti. Güler, ?Ancak TPAO, tamamen kendi başına iş geliştirme kapsamında, Afganistan'ın kuzey sınırındaki arama-geliştirme projelerini değerlendirme çalışmalarına devam etmektedir? dedi.

-ERDOĞAN'A ?3 ÇOCUK DOĞURUN? DEDİRTEN RAKAMLAR: 3 ÇOCUKLU ÇİÇEK DE ERDOĞAN'A DESTEK VERDİ

-Başbakan Erdoğan'ın, ilk olarak Uşak'ta katıldığı bir toplantıda kadınlara ?3 çocuk doğurun? demesinin ardından başlayan tartışmalar devam ederken, Erdoğan'ın sözlerine kendisinin de 3 çocuğu bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek destek verdi.

-MGK'NIN GÜNDEMİ, TARIM VE EKONOMİ

-Şubat ayındaki toplantısını türban tartışmalarının yoğunlaştığı günlerde yapan MGK, bu ayki toplantısını da AKP'ye açılan kapatma davasının gölgesinde gerçekleştirecek.

-Toplantıda, baharla birlikte Irak'ın kuzeyinde yeniden toparlanmaya çalışan PKK'nın, yaklaşan yazla birlikte, büyük kentlerde ve turizm merkezlerindeki olası terör eylemleri, buna karşı alınacak önlemler ve olası sınır ötesi kara ve hava harekatları ele alınacak. Toplantıda, dünyanın içine girdiği ekonomik darboğazın Türkiye'ye yönelik yansımaları ve BM'nin uyarısı çerçevesinde tarımdaki sıkıntıların da masaya yatırılması bekleniyor.

-24 Nisan'da yapılacak MGK, Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanı şapkası ile katılacağı sondan bir önceki toplantı olacak. İki ayda bir toplanan MGK'nın haziran ayında yapılacak toplantısına Orgeneral Büyükanıt son kez katılırken, ağustos ayındaki toplantıda Genelkurmay Başkanı koltuğunda Orgeneral İlker Başbuğ oturacak.

-CHP'DE KURULTAY HAZIRLIKLARI TAMAM, GÖZLER DELEGEDE

-CHP'nin 26-27 Nisan tarihlerinde yapacağı 32'nci olağan kurultaya ilişkin hazırlıklar tamamlandı. İki gün sürecek ve bir medya ordusunun izleyeceği kurultayın toplam maliyeti 700 bin YTL olacak. Kurultaya, bin 261 kurultay delegesinin bin 232'si katılacak. Uşak, Eskişehir ve Çanakkale devam eden yargı süreci nedeniyle delege gönderemeyecek. Kurultayda, genel başkanlığa aday olabilmek için tüzük gereği 253 delegenin imzası gerekiyor.

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, adaylığı için İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere pek çok il örgütü imza verdi. Kulislerde, Baykal için bine yakın delegenin imza verdiği ifade ediliyor. Bu durumda, genel başkan aday adaylarının gerekli 253 imzayı bulması da zor gözüküyor.

-YARGITAY: "AKCİĞERE 39 SAÇMA SAPLANMASI TAZMİNAT NEDENİ DEĞİL"

-Av tüfeğinden çıkan saçmalar nedeniyle yaralanan davacı, maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açtı. Mahkeme, vücuda saplanan saçmaların hayati tehlikeye ve fonksiyonel bir bozukluğa neden olmadığını belirterek tazminat talebinin reddine karar verdi.

-Yargıtay, mahkemenin kararını oy çokluğuyla onadı. Yargıtay üyesi Uyumaz, karşıoy yazısında, ?Ciğerlerinde saçma taneleri bulunan davacının, zarara uğramadığını, üzüntü çekmediğini kabul etmek yasalara ve hukuka aykırıdır. Toplumda kişileri suç işlemeye teşvik eder? görüşünü dile getirdi.

-CEMİL ÇİÇEK'İN ?DÜNYADA TATİL DEĞİL? DEDİĞİ 1 MAYIS 135 ÜLKEDE RESMİ TATİL

-Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in ?Dünyanın her tarafında da bu tatil olarak kullanılmıyor? dediği 1 Mayıs, 135 ülkede resmi tatil olarak kutlanıyor. Bazı ülkelerde 1 Mayıs nedeniyle bir günden fazla resmi tatil yapılıyor.

-1 Mayıs'ı resmi tatil olarak kutlayan ülkeler arasında İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Uganda, Somali, Kenya, Zambia, Çad gibi Afrika ülkeleri de bulunuyor. ABD de 1 Mayıs'ın resmi tatil olduğu ülkeler arasında.

-MEB YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİK TASLAĞINA ?EKSİKLİKLERİ DÜZELTİN? ÖNERİSİ

-Bazı internet sitelerinde yayınlanmaya başlayan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği taslağındaki eksiklikler ile ilgili önerilerde bulunan Türk Eğitim-Sen, söz konusu eksikliklerin giderilmesi halinde yönetmeliğin yargıdan dönmeyeceği uyarısında bulundu.

-HÜ HALK DANSLARI TOPLULUĞU, 52 TOPLULUK ARASINDA BİRİNCİ OLDU

-Hacettepe Üniversitesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu, Ukrayna'da düzenlenen yarışmada, 52 topluluk arasında birinci oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber