Resmi plakalı pirinç taşıyan memura soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Nisan 2008 21:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/ADAPAZARI - DHA

Sakarya Valisi Hüseyin Atak´ın talimatı ile resmi araç ile Toprak Mahsulleri Ofisi'ne gelerek pirinç alan Türkiye Elektrik İşletmeleri Sakarya Grup Müdürlüğü'nde güvenlik şefi olarak çalışan 3 memur hakkında soruşturma başlatıldı.

Toprak Mahsulleri Ofisi Adapazarı Şubesi'nde ucuz pirinç kuyruğunda yaşanan olaylardan sonra soruşturma açılırken, televizyon kanallarında yayınlanan resmi araçla pirinç satışının ise resmi yazıyla yapıldığı ortaya çıktı. Bu sabah saatlerinden itibaren yeniden başlayan satışlarda uzayıp giden kuyrukların dışarıdan görünmemesi için TMO, vatandaşları depoların içerisine aldı. Pirinç almaya gelen vatandaşlar dışarıda beklemek yerine uzun depo içerisinde kuyruğa geçti.

Yaşanan olaylardan sonra da TMO Genel Müdürlüğü'nün talimatı ile haberciler içeri alınarak çekim yapmalalarına izin verildi. TMO Adapazarı Şube Müdürü Mustafa Öztürk, daha önceden 500-600 kilo pirinç satarken günde 10-15 ton pirinç sattıklarını belirterek "Bugüne kadar 100 ton pirinç sattık. Yoğun talep var. Bugün de iki kamyon ile 50 ton pirinç satışa sunacağız" dedi.

Mustafa Öztürk resmi plakalı araç ile pirinç almaya gelen Türkiye Elektrik İşletmeleri Anonim Şirketi'ne ait araçla ilgili ise resmi kuruluşta çalışan memurların pirinç almaları için kendilerine resmi yazı getirildiğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Resmi araçla ilgili olarak resmi dairelerdeki arkadaşlara resmi yazısı geldi. Bunun üzerine kişi başına günde 5 er kilodan 10 torba pirinç verdik. Tüccara sanayicileri verilmemiş. Kurum çalışanlarına verilmiş onlarda kurum adına alıyor."

Bu arada Sakarya Valisi Hüseyin Atak´ın talimatı ile resmi araç ile Toprak Mahsulleri Ofisi'ne gelerek pirinç alan Türkiye Elektrik İşletmeleri Sakarya Grup Müdürlüğü'nde güvenlik şefi olarak çalışan 3 memur hakkında soruşturma başlatıldı.

Vali Hüseyin Atak görüntülerin televizyon kanallarında yayınlanması üzerine soruşturma talimatı verdiklerini söyleyerek "Buradan gelecek rapora göre gereken yapılacak" dedi.

Türkiye Elektrik işletmeleri Sakarya Grup Müdür Yardımcısı Nurettin Erdem ise haberin internette yayınlanmasından sonra Ankara Genel Müdürlüğü'nden kendilerine soruşturma yapılması için talimat geldiğini söyleyerek şunları söyledi:

"Arkadaşların oraya neden gittiklerini bilmiyoruz. Görevlendirme yazısı yok. Soruşturma yapılıyor. İfadelerini alacağız" dedi.

Resmi araçla TMO'den pirinç alırken kendilerini görüntüleyen gazetecilere küfür eden kişinin ise TEİAŞ Güvenlik Grup Şefi Nuri Baygın olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber