42 gişe memuruna manevi tazminat dağıtıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2008 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Boğaziçi Köprüsü'nde 1998 ve 1999 yıllarındaki iş bırakma ve iş yavaşlatma eylemlerine ilişkin Yapı-Yol Sen'in Karayolları Genel Müdürlüğüne faiziyle ödediği ancak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) aksi yöndeki kararı uyarınca tekrar sendika hesabına yatırılan para, 42 gişe memuruna manevi tazminat olarak dağıtıldı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) gişeleri yakınındaki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü FSM Bakım İşletme Başmühendisliği binasındaki basın toplantısında konuşan KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise AİHM'in verdiği kararın, eylemlerin örgütlenme ve bunun doğal sonucu olan toplu eylem özgürlüğüne girdiğini teyit ettiğini ifade etti.

Tombul, 8 gün sonra 1 Mayıs'ın kutlanacağını da anımsatarak, bu konudaki taleplerinin; 1 Mayıs'ın resmi tatil ilan edilmesi ve İstanbul Taksim Meydanı'nda kutlanması olduğunu anımsattı.

Taksim'in ayrı bir anlamı olduğunu herkesin bildiğini belirten Tombul, şöyle devam etti:

"21. yüzyılda bir meydan yasaklarla korunamaz. Polis gününe, konserlere, yılbaşı eğlencelerine, maç sonrası kutlamalarına açık olan alan, emekçilere kapatılamaz. 1 Mayıs'ta Taksim'de demokratik, barışçıl, meşru hakkımızı kullanacağız ve Taksim'de yüz binlerce emekçiyle 1 Mayıs'ı kutlayacağız."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Türkiye'de tatilin çok olduğunu, 1 Mayıs'ın tatil yapılamayacağını" söylediğini anımsatan Tombul, OECD ülkelerinde ortalama yıllık mesai süresi bir çalışan için 1400 ile 1500 saat arasındayken, Türkiye'de bir işçinin 1 yıllık çalışma süresinin 1918 saat olduğunu kaydederek, Türkiye'de emekçilerin az çalışmadığını söyledi.

Konuşmaların ardından 42 gişe memurundan bazılarına sembolik olarak paraları dağıtıldı.

Memurların 600'er YTL tutarındaki tazminat payları, İsmail Hakkı Tombul ve Haydar Arslan'ın da aralarında bulunduğu yetkililerce verildi.

Bu arada, dağıtılan paranın manevi tazminat miktarı olduğu, sendikanın ödediği tazminatın da ayrıca yasal faiziyle geri verileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber