Sahte evraklarla burs alanlar 81 yılla yargılanacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2008 23:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sahte evraklarla kendilerini öğrenci gösterip burs aldığı iddia edilen 92 kişi hakkında çeşitli suçlardan 2.5 yıldan 81 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, burs alma eyleminin üç ayrı grup tarafından yapıldığı, bunların bir kısmının örgütlü biçimde organize edildiği, bir kısmınında örgütlü olmayacak kişiler tarafından işlendiğini belirtildi. İddianamede, örgütün öğretmen olan şüpheli O.E yöneticiliğinde kurulduğu, üyelerininde şüphelilerden öğretmen E.Ç ve Y.S.D olduğu belirtildi. İddianamede, örgütün amacının sahte belgelerle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın her yıl 50 bin yoksul öğrenciye verdiği öğrenci burslarını alarak müşteki kuruma karşı dolandırıcılık yapmak olduğu anlatıldı. Şüphelilerin müraacat sırasında, müşteki kurumun bilgisayarlarla yaptığı otomotik puanlamayı etkilemek için başvuru sahiplerinin anne- babasını ölmüş, kardeşleri öğrenci, babaları- anneleri işsiz şeklinde yalan beyanda bulundukları ve bunu sahte belgelerle destekledikleri anlatılan iddianamede, şüpheli M.Y.Ç'nin kurduğu iddia edilen örgütün üyelerininde şüpheli H.İ.F ve S.K olduğu ifade edildi.

Şüpheli A.G tarafından kurulduğu iddia edilen örgütün üyelerininde şüpheli M.A.G ve M.B. olduğu anlatıldı.

İddianamede ismi geçen diğer şüphelilerinse bireysel olarak suç işledikleri belirtildi. O.E hakkında "cürüm işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek", "kamu kuruluşuna karşı dolandırıcılık", "sahte resmi evrak tanzim etmekve kullanmak", "sahte mühür yapıp kullanmak" suçundan 27 yıldan 81 yıla kadar hapsi istendi. Şüpheli M.Y.Ç ve A.G hakkında "örgüt kurmak ve yönetmek", "kamu kuruluşuna karşı dolandırıcılık", "sahte resmi evrak tanzim etmek ve kullanmak", suçundan 24 yıldan 72 yıla kadar hapis istenirken, diğer tüm şüpheliler hakkında ise değişik suçlardan 2.5 yıldan 63 yıla kadar hapis istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber