Kampı Olmayan Kurum Personeline Müjde

Bazı kamu kurumlarının sosyal tesisi bulunurken bazı kamu kurumlarının ise sosyal tesisi bulunmamaktadır. 6 Nisan 2008 tarihli haberimiz incelediğinde sosyal tesisi olan kamu kurumlarının hep kendi personeline öncelik verdiği görülecektir. İşte bu konuya ilişkin önemli bir Başbakanlık Genelgesi yayımlanmıştır. Yayımlanan genelgeye göre, sosyal tesisi olmayan kurum personeli eşit şartlar da yararlandırılacaktır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Nisan 2008 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORUN NEYDİ?

Sosyal tesisi olan kamu kurumlarının kamp duyuruları bugünlerde sıra sıra yayınlanmaktadır. 6 Nisan tarihli haberimizde bizim ulaştığımız duyuruları tek bir haberde topladık. Haberimizdeki kurum duyuları incelediğinde her kamu kurumunun kendi personelini öncelik tanıyan düzenlemelerinin öne çıktığı görülecektir. Yıllardır var olan bu uygulama sosyal tesisi olmayan kamu kurumu personelini mağdur etmekteydi. Çünkü sosyal tesisi olmayan kamu kurumu personeli ,

1- Sosyal tesisi bulunan kurum personeli kontenjanları dolduramaması halinde yararlanma imkanına kavuşabilmekteydi.

2- Daha fazla ücret ödemek zorunda kalmaktaydı.

BAŞBAKANLIK GENELGESİ YAYIMLANDI

Her iki sorunda 24 Nisan tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesine göre artık giderilmek zorundadır. Genelge şu şekildedir:

"Sosyal tesisi bulunmayan kamu kurum ve kuruluşlarının personelinin, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının Türkiye genelindeki sosyal tesislerinden, bu kuruluşların kendi personeli için uyguladığı statü ve mali imkanlarla yararlanması uygun görülmüştür."

ŞİMDİ NE OLACAK?

Başbakanlığın bu genelgesi sonrasında, kamu kurumlarının sosyal tesisleri için aldıkları başvuruları bekletmeleri ve diğer memurların başvurularına imkan tanıyacak yeni düzenleme yapmaları gerekmektedir. Diğer kamu kurumları personeli başvuruları da alındıktan sonra, tahsis sonuçları açıklanmalıdır.

6 Nisan 2008 tarihli haberimiz için tıklayınız.

24 Nisan 2008 tarihli Resmi Gazetede yayımlanacak olan Başbakanlık Genelgesi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber