Ankara'da terör operasyonu: 18 gözaltı

Ankara'da DHKP/C ve TKP/ML terör örgütlerine yönelik soruşturmalarda, haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Kasım 2023 09:24, Son Güncelleme : 21 Kasım 2023 13:33
Ankara'da terör operasyonu: 18 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca silahlı terör örgütü DHKP/C ve TKP/ML'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 18 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen DHKP/C silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında örgütün Ankara yapılanması içinde faaliyet yürüttüklerine dair deliller elde edilen 4 şüpheliye yönelik gözaltı kararı verildi.

TKP/ML silahlı terör örgütü tarafından verilen çağrı ile talimatlara uyarak çeşitli tarihlerde Ankara'da yapılan örgütsel etkinliklere katılarak örgütün cebir ve şiddet içeren yöntemlerini övücü ve bu yöntemleri meşru gösterecek şekilde propaganda yaptıkları tespit edilen 14 şüphelinin de gözaltına alınması için çalışma başlatıldı.

Gözaltı kararı verilen 18 şüpheli, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şube müdürlükleri ekiplerince adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı.

Şüphelilerin, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber